Balls de fa 300 anys al MercèDansa 2014




L´Esbart Català de Dansaires va guanyar el 1993 el concurs d´idees de l´Ajuntament per programar una activitat nova per a la Festa Major de Barcelona. La seva proposta es va batejar amb el nom de MercèDansa, una mostra de danses vives, és a dir, que encara es ballen a diferents localitats del país. Enguany, el MercèDansa recupera balls de fa tres-cents anys, així que podreu veure interpretades danses que van del ball de bastons i el de cercolets als balls de pabordes, passant pel contrapàs, la sardana i, molt especialment, el ball de diables. 

Aquests són els grups convidats d'aquesta edició:
  • Ball de Diables de l’Arboç,
  • La Trencadansa de Prats de Lluçanès,
  • Ball de bastons del Casc Antic de Barcelona,
  • Ball de Cintes de Les Preses,
  • Ball de Cercolets de Vilanova i La Geltrú,
  • Contrapàs i Sardana curta de Ripoll,
  • Ball dels Verds de Torelló,
  • i l’acompanyament musical dels músics de Vilanova, el grup Randellaires i la cobla Jovenívola d'Agramunt.
De l'Infern a l'Arboç

Si us agrada el foc i sou addictes a les espurnes, us esperem al MercèDansa, perquè per primera vegada la festa inclourà la interpretació d´una dansa molt especial: el Ball de Diables de l´Arboç, que s´interpretarà al matí i a la tarda. Els convidats de l´Arboç s´afegeixen a la festa amb tota la pirotècnica, i ja us avisem que serà un espectacle de la màxima intensitat. Un dels elements més representatius del ball és la Carretillada, durant la qual les contínues explosions i el foc constant de les carretilles converteixen qualsevol espai en un infern. Recordeu que, com en tots els espectacles de foc, heu d´observar les màximes precaucions per estalviar-vos incidents, exactament igual que quan aneu al Correfoc. Compte amb les criatures!

Recordeu que el MercèDansa acaba a la tarda amb la interpretació del Galop de la Mercè (19:45 h), una dansa pròpia de la festa major de Barcelona en la que tothom que ho desitgi pot participar.

MercèDansa 2014
Dissabte 20 de setembre
A les 11 del matí i a les 6 de la tarda
Plaça de sant Jaume


Imatge extreta de http://jordipalaumale.blogspot.com.es/

Text extret de http://merce.bcn.cat/ca/node/400211942

Informació facilitada pel Josep Miret i Mercè,  miretj@gmail.com

Comentaris