Tarragona viu la millor diada castellera de Sant Magí de la història




L’anomenada festa major petita de Tarragona, la de Sant Magí, ha viscut aquest dimarts la millor exhibició castellera de les colles de la ciutat gràcies sobretot als tres castells de gamma extra que han protagonitzat la Jove de Tarragona i els Xiquets de Tarragona. Els nou de vuit i cinc de nou amb folre d’uns, i el primer dos de nou emmanillat dels altres, han fet vibrar la tradicional plaça de les Cols en la millor diada de Sant Magí de la història. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau s’han sumat a la festa repetint el dos de set i descarregant el primer tres de vuit del seu historial mentre que els Xiquets del Serrallo han descartat el primer intent de quatre de vuit de l’any per assegurar una diada amb tres castells de la gamma alta de set que iguala la seva millor exhibició.

La Jove s’apunta el primer cinc de nou de l’any

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha iniciat la seva actuació demostrant el caràcter de colla gran. Han bastit el nou de vuit a primera ronda, el novè del seu historial. Si bé el castell s’ha alçat sense complicacions, després de l’aleta, la canalla petita d’un dels tres poms de dalt s’ha despenjat i això ha fet que la colla el considerés com a castell carregat. Han volgut treure’s l’espineta al segon torn i ho han fet de la millor de les maneres ja que els de la camisa lila s’han apuntat el primer cinc de nou amb folre que proven enguany i el primer que descarrega cap colla aquesta temporada després que els Minyons el coronessin a la festa major egarenca. Han completat la seva actuació sumant el tres de nou amb folre, vint anys després d’estrenar-ne el primer. Han descartat el pilar de set amb folre però han completat el de sis sense problemes.

Els Xiquets de Tarragona estrenen la gamma extra

La colla degana de la ciutat de Tarragona, els Xiquets de Tarragona, ha fet aquest dimarts una passa endavant en completar per primer cop un castell de gamma extra. Ha estat en la segona ronda de la diada, quan han bastit el primer dos de nou amb folre i manilles del seu historial. El castell s’ha coronat amb molta serenor i, tot i necessitar d’un esforç extra durant la descarregada, els tarragonins l’han sabut fer seu amb veterania. Han segellat la millor actuació de la seva història descarregant el tres de nou amb folre al primer torn i defensant al límit un quatre de nou folrat que mai no havien completat en aquesta jornada. La cirereta ha arribat a la ronda de pilars quan els Xiquets han descarregat l’espadat de sis.

Sant Pere i Sant Pau carrega el primer tres de vuit de la seva història

Animats pels recents èxits del dos de set i el pilar de sis aconseguits aquesta temporada, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau s’han apuntat a la festa dels castells carregant el primer tres de vuit del seu historial. La colla de la camisa verda havia coronat el quatre de vuit al 1995 però des de llavors no havia tornat a assaborir l’aleta dels vuit pisos. Després de descarregar el cinc de set en primera ronda, i el dos en el segon torn, han decidit fer un salt de qualitat per provar a plaça el seu primer tres de vuit. El castell s’ha alçat amb pausa, buscant una execució tranquil·la, però li ha faltat gas per aguantar la descarregada. No han pogut arrodonir l’actuació amb el pilar de sis, que avui ha fet llenya abans de coronar.

Els Xiquets del Serrallo descarten el quatre de vuit

Tot i que la formació del barri mariner ha treballat amb intensitat el quatre de vuit les darreres setmanes, avui han decidit aparcar-lo per portar-lo a plaça el proper 11 de setembre amb prou garanties per descarregar-lo. No obstant, els Xiquets del Serrallo han tornat a segellar una magnífica actuació en descarregar tres castells de la gamma alta de set. Han completat el cinc de set en la primera ronda i han deixat la seva millor construcció, el set de set, pel segon torn. Els Xiquets han completat el set sense complicacions, si bé amb l’entrada de la canalla l’estructura del tres s’ha estirat de mides a la part alta. Han finalitzat la seva actuació descarregant el quatre de set amb el pilar.


Text extret de http://www.ara.cat/societat/Tarragona-millor-Sant-Magi-historia_0_1196280567.html

Comentaris