La cultura popular s’exhibeix a la UNIVERSITAT CATALANA D'ESTIU de Prada de Conflent




La Universitat Catalana d'Estiu se celebra a Prada, a la comarca del Conflent (Catalunya Nord), des de fa quaranta-sis anys i ha estat sempre un espai de llibertat i de trobada d'estudiants, professors, professionals, especialistes, polítics i assistents en general dels vuit territoris que conformen els Països Catalans: l'Alguer, Andorra, el Carxe, el Principat de Catalunya, Catalunya Nord, la Franja de Ponent, les Illes Balears i el País Valencià.

La cultura popular catalana tindrà bona presència durant l’edició 2014 de la Universitat Catalana d’Estiu, prevista del 16 al 24 d’agost. 

En concret, entre les diferents manifestacions artístiques i culturals, hi haurà actuacions de teatre, falcons, banda de música i esbarts.

Dissabte 16 d’agost, a les 21:00h a la plaça de Prada, actuarà la Unió Musical Jaume Balmes de Santa Bàrbara. El dia següent, a la mateixa hora i ubicació, ho faran els Falcons de Vilanova i la Geltrú. Dimecres 20 d’agost, a les 23h, a l’espai el Tendall de la Universitat, els integrants del Taller d'Assaig Teatre, TAT, de Vilafranca del Penedès, representaran l’obra de Serafí Pitarra, El boig de les campanilles. Finalment, el dissabte 23 d’agost, a les 21h, a la plaça de Prada, actuarà l’Esbart Sant Martí de Barcelona amb fragments de l’obra Pyrene.

A banda, la cultura popular també tindrà el seu espai de reflexió dins de la UCE. Els dies 17 i 18 d’agost se celebraran les 1es Jornades d’estudi CANEMÀS, sobre l’associacionisme cultural, organitzades per l’ENS de l’Associacionisme Cultural.

Es tracta d’una proposta que vol configurar un espai de reflexió entre diferents actors, estudiosos, dirigents associatius i persones afins amb l’objectiu de treballar una sèrie de temes transversals a la cultura popular i l’associacionisme amb la voluntat d’aprofundir i generar discurs propi i propostes de futur.

Els quatre temes transversals que en aquesta primera edició s’han escollit són: la festa a Catalunya, un estat de la qüestió; diversitat i integració en l’associacionisme cultural català; les xarxes socials i la cultura popular; i la protecció de la cultura popular en el marc internacional de la Convenció de la UNESCO.

Per a més informació: http://www.uce.cat/


Informació extreta de http://www.xarxanet.org/cultural/noticies/la-cultura-popular-s-exhibeix-la-universitat-catalana-d-estiu

Comentaris