La crisi passa factura als pressupostos de les festes majors




Aquest és un cap de setmana llarg amb motiu de la Mare de Déu d'Agost. Un cap de setmana en què el país tècnicament s'atura i en què moltes localitats celebren la festa major, malgrat la retallada de pressupost amb motiu de la crisi.

Els ajuntaments fa gairebé set anys que fan mans i mànigues per continuar proposant una oferta lúdica que s'ha ressentit tant en nombre d'actes com en lluïment.

El fet és que ningú hi vol renunciar. Encara que la tarifa de músics i orquestres s'ha reduït un 40 per cent en aquests anys per ajustar-se al pressupost municipal, es consolida un nou model de gestió.

I els músics es queixen de la situació, com explica Josep Miquel Gámez, de l'Associació Catalana de Representants i Promotors Musicals: "Abans hi havia una tarifa que sortia al setembre o octubre per a l'any que ve. I aquesta tarifa, per poc que es pogués, s'havia d'anar mantenint durant tot l'any. Ara el que estàs és en una permanent negociació."

Però s'han de fer números del que costa cada actuació i activitat i mirar quan ha de pagar l'Ajuntament i quants ciutadans assisteixen realment als actes, a vegades cars.

Els esforços dels municipis per ajustar costos han aconseguit que aquest any s'hagi estabilitzat el nombre de contractacions d'actuacions a Catalunya.

S'ha optat per implicar-hi més els veïns i les entitats. Així doncs, les entitats socials agafen el protagonisme cada cop més i són les que organitzen bona part dels actes festius. Així ho explica Carles Castro, alcalde del Bruc: "Una gimcana que la fan els més petits, els més joves, de 16, 18 anys, l'han organitzat, en comptes de participar i formar part de la xerinola han organitzat això, per tant han estat treballant perquè altres s'ho passessin molt bé."



Informació extreta http://www.324.cat/noticia/2468572/catalunya/La-crisi-passa-factura-als-pressupostos-de-les-festes-majors

Imatge extreta de http://www.pinedademar.cat/festamajor2011.htm

Comentaris