Imatges de l'Aplec Internacional de Timisoara 2014


 


Us oferim alguns dels nombrosos vídeos que hem trobat per la xarxa de l'Aplec Internacional que va organitzar l'entitat Adifolk a la ciutat romanesa de Timisoara els passats 8, 9 i 10 d'agost, i en el que van participar, entre una vintena d'entitats i grups culturals del nostre país, els Geganters de Cervera.















També us oferim l'enllaç a diverses galeries de fotografies:

Comentaris

Lo Carranquer ha dit…
APLEC INTERNACIONAL DE LA SARDANA A TIMISOARA (ROMANIA)

Com molts de vosaltres ja sabeu, els passats dies 8-9 i 10 d’Agost els geganters de Cervera hem participat a l’Aplec Internacional de Cultura Popular Catalana Timisoara (Romania).

Aquest any pel fet de ser Ciutat Gegantera de Catalunya la nostra participació va ser del més lluïda, participant no tan sols amb els gegants de la nostra Ciutat, el Guillem i l’Almodis sinó també amb els gegants de L’Agrupació,el Treball i na Cultura i els gegantons en Pau i l’Alegria. Cal dir que els gegants van causar un gran impacte a la multitud d’espectadors que hi havia en aquelles contrades, no acostumats a veure aquest tipus d’imatgeria.

L’organització de l’aplec ens va proporcionar una voluntària que ens va acompanyar en tot moment fent-nos de guia i ensenyant-nos els llocs més emblemàtics de la ciutat (això sí fent-nos caminar moltíssim )

La nostra participació va ser força notòria; participant el divendres dia 8 fent lluïments en dos moments de l’espectacle.

El dissabte al migdia l’Alcalde de Timisoara rebia a una representació de cada entitat participant a l’Aplec, fent un intercanvi de records. Per part dels geganters de Cervera se li va fer entrega d’ una carta de Salutació del Paer en Cap Ramon Royes , una petita reproducció de la façana de la Paeria amb el campanar de Santa Maria al darrera, i com no podia ser d’una alta manera , també se li va fer entrega d’ un record de Ciutat Gegantera de Catalunya Cervera 2014 explicant-li tot el que això representa.

El dissabte la nostra participació va ser molt emocionant. Més o menys cap a la meitat l’espectacle, que durava unes quatre hores ininterrompudament, vam fer els balls protocol·laris de l’Agrupació el d’aniversari amb els gegants en Treball i na Cultura i el de peuets de gegant amb els gegantons en Pau i l’Alegria i també vam fer el ball dels gegants de Cervera, Almodis Ballem...? per primera vegada en un país força desconegut pel Guillem i l’Almodis.

El Diumenge ja vam començar pel matí, durant unes dues hores vam plantar els gegants de Cervera i de l’Agrupació a la plaça de la Victòria que era on es desenvolupaven tots els actes per tal que la gent es pugués fer fotos amb ells i també els vam obsequiar amb uns assajos dels balls. Cal dir que era molt gratificant veure al públic tan entusiasmat amb la nostra imatgeria. Arribant a desbordar-nos amb la quantitat de fotos que es feien amb els gegants.

Al diumenge per la tarda nit, l’espectacle tan sols va durar dues hores de 21:00 a 23:00 hores sent la nostra participació a la cloenda d’ aquest fent el que anomenaven el giravolt final.

Ha estat una molt bona experiència fent una gran pinya tots els membres que ens desplaçàrem a Romania: el grup de geganters de Cervera, els monitors de capgrossos de l’Agrupació, el músics Canyats i el President de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya. Formàvem un grup de 51 persones.

--
http://www.cerverapaeria.cat/news/aplec-internacional-de-la-sardana-a-timisoara-romania