GLOSADORS SOTA EL CAMPANAR · II Combat de Cant Improvisat de Verges · 9 d'agost de 2014




En els darrers anys la cultura popular catalana ha vist com el cant improvisat ha experimentat una revifalla molt important gràcies sobretot, a l’apropiació que d’aquesta tradició n’han fet els més joves, a la creació de trobades i festivals de cantadors i a la potenciació del gènere al seu lloc d’origen: les festes populars.

Després de l’èxit de l’any passat, enguany arriba a Verges, al Baix Empordà, la segona edició del II Combat de cant Improvisat de Verges. A més, ho farà acompanyat de l’actuació del grup de folc -fusió La Canya Borda, un grup que barreja la música i melodies tradicionals d’autor amb ritmes i una instrumentació moderna. Una selecció dels temes que versionen també inclou sorpreses, doncs la major part són d’autors catalans que després de passar pel “tourmix” del grup, agafen un caire diferent a l’original. A més, per acabar la proposta de ball del grup, s’exigirà el màxim al ballador ja que va des del xotis, fins a hassapikos passant per masurques, pasdobles o el swing.

Una gran nit que comptarà, també, amb una gran botifarrada popular.

Horari:
  • A les 7, començarà el combat de glosa amb les primeres eliminatòries.
  • A les 9, sopar. Botifarrada popular.
  • A 2/4 de 10, Ball Folc amb el grup La Canya Borda.
  • A les 11, Gran final del combat. Lliurament de premis i agraïments glosats.

Per a més informació: http://turismeverges.wordpress.com/

Informació extreta de http://turismeverges.wordpress.com/festes-i-tradicions-que-ens-fan-unics/vespres-sota-el-campanar/

Comentaris