El Servei de Cultura Popular de l’Institut de Cultura de Barcelona estrena web




Els darrers dies s'ha presentat el nou web del Servei de Cultura Popular de l’ICUB, l'Institut de Cultura de Barcelona.

Aquesta web recull per primera vegada i, d’una manera unificada, tot el patrimoni de la cultura popular de Barcelona, mostrant-ne la riquesa i la varietat. Permet construir també per primera vegada un corpus documental de la festa i de tots els seus actors, rigorós i accessible als ciutadans, i és una eina per visualitzar la vitalitat cultural dels col·lectius implicats. Per aquest motiu el web comptarà amb la col·laboració de les entitats, per tal de nodrir els apartats de notícies i activitats o per afegir més informació.

Així, el web compta amb una agenda; un apartat de festes i tradicions dividit per districtes, per època de l’any, per gastronomia relacionada amb aquestes festes, per fires i per personatges i elements festius; un altre apartat d’àmbits festius que recull artesania i art popular (puntaries, pessebrisme, cistelles, catifaires), construccions humanes (castells, falcons, moixiganga), dansa (bastoners, dansa viva, sardanes, esbarts), foc (bestiari de foc, diables, focs de sant joan), imatgeria festiva (bestiari, gegants, gegantons, nans i capgrossos), música (cobla, corals, cançó improvisada, bandes de música, formacions de carrer, i música tradicional i d’arrel), teatre (pastorets, pessebres vivents, representacions llegendàries, històriques o temàtiques, teatre amateur, teatre religiós) i colles de trabucaires (d’en Perot Rocaguinarda, de Sant Andreu de Palomar, de Gràcia i de Sant Antoni). També compta amb un directori d’entitats, un apartat de Cases de la Festa i una secció de notícies.

Paral·lelament a la posada en funcionament del la web, s’engega un projecte participatiu per completar la informació sobre cultura popular barcelonina que hi ha a la Viquipèdia. El primer pas serà abocar-hi la informació del web i, a partir d’aquí, es convidarà les entitats de cultura popular a ampliar-la.

El Servei de Cultura Popular també té presència a diverses xarxes socials com ara Twitter (@culturapopularbcn), Facebook (https://www.facebook.com/culturapopularbcn), Instagram (@bcn_Culturapopular) i un canal a Youtube (Cultura Popular Bcn).

Més informació: http://www.bcn.cat/culturapopular



Informació extreta de http://www.festes.org/noticies.php?id=1896

Comentaris