El carrer Sant Magí de Guissona també està de festa

 


El barri de Sant Magí de Guissona, antic barri jueu, celebra la seva festa anual. Una festa familiar al cor de la vila.
  • 18.30 h. Inici de la festa amb jocs per a tota la mainada 
  • 22.00 h. Gran ball amenitzat pels teclats de Vicenç. Es ballarà el típic ball de la coca i es farà el sorteig d’una cistella. 
  • A la matinada, xocolatada per a tothom.

Una mica d'història

L’ Associació de festes del carrer Sant Magí de Guissona va néixer l’any 2003, formada per veïns del mateix carrer, amb l’objectiu d’unir-se per celebrar una festa la qual té molts anys d’història local.Segons hem vist documentat en llibres de l’historiador local Joan Santaeulària (1918-2005), la festa es celebrava des de principis del segle XX.




Per sort la festa no ha s’ha deixat de fer, però s’han perdut coses que es celebraven el mateix dia del Sant, el 19 d’agost, com ara la missa resada al matí en la qual s’hi beneïa l’aigua que portaven els devots en sillonets i a mes a mes, se’n beneïa un càntir gran que servia per a repartir aigua, a qui en volia,  al peu de la capelleta del carrer.

Més informació a www.santmagi.guissonaentitats.cat 


Informació extreta de http://surtdecasa.cat/ponent/agenda/festa-del-barri-de-sant-magi  i de http://santmagi.guissonaentitats.cat/presentacio1_1/_uAlD6pePkNZmM96enOl6aHTix8DsA8gY6WP7G7nhZcXn8avOgxNlSg

Comentaris