Continuen 'LES VESPRES a les Piles'




El passat 29 de juliol es va iniciar el cicle de concerts d’estiu batejats com Les Vespres a les Piles encapçalat per Marcel Casellas i acompanyat de varis músics programats o esporàdics. La primera “Vespra” va tenir com a convidats l'Heura Gaya i l'Alfons Rojo. Les següents seran els dimarts 5, 19 i 26 d’agost a partir de les 10 del vespre al cafè de les Piles.

Les vespres a les Piles, tal hi com ens les presenta el mestre Casellas, són concerts que es basen en “Peces que vàrem aprendre dels vells sonadors i repertori de moderna factura, així com balls i danses dels Països Catalans i d’aquest coi Mediterrània que ens amara”.

En un ambient distès, Marcel Casellas convida vuit músics (distribuïts en quatre sessions) a improvisar sobre aquest repertori, buscar complicitats entre ells, i encara més, entre aquests i el públic que escolta, beu, canta, balla i participa d'insòlites rifes setmanals.

Músics veterans i músics de nova fornada, així com poemes, narracions i ballarugues es combinen i mesclen en clau tradicional i en clau d’improvisació i fan que “la Vespra” prengui vida pròpia, fins al punt que se sap quan comença però no es pot preveure mai per on passarà ni quan ni com acabarà.

Amb paraules de Marcel Casellas Les Vespres signifiquen escoltar i veure, beure i ballar, cantar, compartir i improvisar. Segons el músic, aquest és l’homenatge a la nostra música i a la nostra terra.


Extret de  http://www.piles.altanet.org///noticies/view.php?ID=3557

Informació facilitada pel Ramon Gual, ramon@mailxxi.com

Comentaris