Ascensió col·lectiva al pic del Montardo amb els poemes de Joan Vinyoli · '2014, ANY VINYOLI'




Es convoca l'excursionisme català el cap de setmana del 23 i 24 d'agost per retre homenatge, en l'emblemàtic pic del Montardo, a Joan Vinyoli, el poeta català que ha pujat més muntanyes després de Jacint Verdaguer. Els poemes de Vinyoli, de qui enguany celebrem el centenari del naixement, ens ensenyen a gaudir de la natura d'una manera més intensa i ens il·luminen els misteris de la vida.

En aquesta ascensió col·lectiva al Montardo descobrirem una de les veus més autèntiques de la nostra literatura i estarem acompanyats dels seus poemes, que llegirem en un entorn que ell va conèixer i al qual es va referir amb aquestes paraules:

"El Montardo té aquella cosa de misteriós, de poètic, d’humanitzat, que només a les narracions mítiques es troba."

Amb nit al refugi Ventosa i Calvell i lectura de poemes en el refugi, sota l'estelada, i en el camí d'ascens vora els llacs, la carena i en el pic.

"Damunt l’altura, feliçment, sota la calma del dia, miro la volta resplendent, sento dels aires l’harmonia. Un món de pau i d’alegria puja dels camps, vessa del cel. I quan al lluny l’hora declina, la serralada ponentina parla en secret al meu anhel."

Joan Vinyoli (“Damunt l’altura”,del llibre De vida i somni, 1948)

Organitza el CEF (Centre Excursionista Farners) amb la col·laboració de: Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), el Club Excursionista Els Perduts, de Begur i el Centre Excursionista Els Blaus, de Sarrià (Barcelona).

Clica aquí per saber més de les activitats de l'Any Vinyoli



Comentaris