dilluns, 14 de juliol de 2014

Uns 2.800 mariners envaeixen les aigües del Segre en la 30a edició de la 'TRANSSEGRE'


Uns 2.800 mariners han navegat aquest cap de setmana per les aigües del Segre amb motiu de la Transsegre, una festa que enguany ha celebrat la 30a edició. Damunt de les barques o artefactes manualment construïts han arribat, aquest diumenge al matí, a port, al Parc de la Transsegre de Balaguer, després de dos intensos dies de navegació en els quals han hagut de fer front a innumerables guerres d’aigua i altres escomeses per part de les naus ‘enemigues’, a banda de l’esgotament produït per dues llargues nits de festa.

Després d’aquest dur combat, l’organització, L’Admiral’s Cup Lights, ha decidit que les barques més originals han estat, en primer lloc, ‘La Romana’, seguida per la ‘La Marinera’, i, en tercer lloc, per ‘La dama negra’ i ‘Racó Ibèric’. Les més ràpides, han estat ‘Maria’, ‘Trujan’, la Barca 48 i la Barca 98. Els guanyadors s’enduen viatges, botelles de vi i cava, samarretes i bambes.

La festa aquàtica compta amb un bon nombre de fidels, tant de Balaguer com d’altres indrets de Catalunya, però també incorpora navegants estrangers, com és el cas d’un grup d’estudiants de Malàisia, Tailàndia i Japó establerts a Barcelona o una barca de tripulants danesos.

A banda dels navegants, aquesta és una festa de ciutat, en la qual, segons l’organització, hi ha participat més de 10.000 persones. “La valoració és molt positiva perquè és una festa que dóna a conèixer la ciutat i genera moviment econòmic, sobretot en el sector de la restauració i comerços d’alimentació”, ha destacat la presidenta de l’entitat, Núria Toledo. Així mateix, s’ha mostrat satisfeta pel bon funcionament de la prova, especialment, en el tram entre Camarasa i Sant Llorenç, on gràcies a la modificació de les àrees d’aparcament i del punt de sortida, s’ha guanyat agilitat i seguretat. 

Accedeix a la galeria de fotos d'aquesta edició.


Informació extreta de http://www.balaguer.cat/portal/120/