dimarts, 15 de juliol de 2014

UN MUSEU DE CINE!!! El Museu de Cervera a la IV Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic
El Museu de Cervera participa per primera vegada en la IV Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic convertint-se en una de les seus amb que compta aquesta iniciativa.

Per quart any consecutiu, l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial, en col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya, organitza aquesta mostra multiseu que combina filmacions amateurs antigues amb documentals i pel·lícules de ficció, tots sota el denominador comú de ser, d’una manera o altra, testimonis de formes de vida que es donen en la nostra societat.

En l’edició que tindrà lloc a Cervera s’ha optat per una programació “made in la Segarra” i, en aquest sentit, el Museu es converteix en sala on es projectaran documentals com “La terra de l’estrany” del cerverí Xavier Marrades, la pel·lícula “Catalunya über alles!” del segarrenc Ramon Térmens, que forma part del cicle Cinema a la fresca (CMC) i, per últim, el documental “Basant” d’Andrés Antebi, l’únic que s’allunya del nostre territori però que, en canvi, encaixa amb l’objectiu de mostrar formes de vida i costums des d’una visió antropològica àmplia.

A més a més dels passis d’aquests documentals, el Museu de Cervera col·labora estretament amb un Festival consolidat al nostre territori com és Lo Cercacurts, amb la projecció dels guanyadors i finalistes de l’edició d’enguany.

Per completar el programa, el Museu us proposa una mirada més cap al territori que ens permetrà, a més a més, conèixer altres espais del Museu. El primer dia us oferim una degustació de vins del celler Comalats, a càrrec d’Eva Bonet, al saló de la Casa Museu i tancarem el cicle amb una sessió de conta contes “Històries del tros”, a càrrec de Carles Alcoy, al celler del Museu (per a públic adult).

Programa

DIMECRES 16 DE JULIOL. Museu Comarcal de Cervera
  • 20 h. Passi dels guanyadors i finalistes del Festival Lo Cercacurts 2014 (30’). 
  • 20.30 h. Documental. La terra de l’estrany. Dir. Xavier Marrades, 2010 (87’)
  • 22 h. Degustació de vins del celler Comalats (D.O. Costers del Segre), a càrrec d’Eva Bonet. Saló principal de la Casa Museu Duran i Sanpere.
DIJOUS 17 DE JULIOL. Patis de la Universitat 
  • 22 h. Cinema a la fresca. Catalunya über alles! Dir. Ramon Térmens, 2011 (en col·laboració amb el Centre Municipal de Cultura)
DIVENDRES 18 DE JULIOL. Museu Comarcal de Cervera
  • 20 h. Passi dels guanyadors i finalistes del Festival Lo Cercacurts 2014 (30’)
  • 20.30 h. Documental. Basant. Dir. Andrés Antebi, José González Morandi, Pablo González i Eva Serrats, 2008 (54’). Presentació del documental a càrrec d’Andrés Antebi, codirector. 
  • 21.30 h. Conta contes. Històries del tros, a càrrec de Carles Alcoy (per a públic adult i adolescent). Celler del Museu Comarcal de Cervera.

Informació facilitada pel Museu Comarcal de Cervera, museu@museudecervera.cat