LO CERCACURTS tanca la seva 8ena edició amb més de 450 visitants i 380 treballs rebuts




El festival de curtmetratges de Montornès de Segarra Lo Cercacurts, ha clausurat aquest cap de setmana la seva vuitena edició amb l’assistència de més de 450 visitants que s’han anat repartint per les diferents seus on s’han realitzat les projeccions des del dia 4 de juliol, dia que es va inaugurar al Castell de Les Sitges de Florejacs. Altres seus on s’han pogut veure els curtmetratges han estat el teatre de Ca l’Eril de Guissona o els jardins de l’Ateneu de Tàrrega.

El director del festival Robert Garcia, va expressar la seva satisfacció de diversificar el festival arreu de les comarques lleidatanes ja que per una banda ha servit per apropar i donar a conèixer el festival i el format curt de films a altres indrets; i d’altra banda, que cada cop sorgeixen més persones i entitats interessades en què es realitzin projeccions dels finalistes de Lo Cercacurts en els seus espais. 

L’entrega de premis es va fer a Montornès de Segarra el passat dissabte 12 de juliol amb l’assistència de nombrós públic que va poder gaudir també d’un sopar popular i de cinema a la fresca. Les activitats anaven dirigides a tot tipus de públic i cal destacar la taula rodona realitzada per la directora de cinema i vicepresidenta de l’Acadèmia del Cinema Espanyol, Judith Colell; que a la vegada també presideix el jurat de Lo Cercacurts des de fa 4 edicions. Colell va fer una profunda reflexió del panorama del cinema al nostre país i com estan afectant certes decisions del govern espanyol a la indústria cinematogràfica, així com als creadors audiovisuals i també a les sales de cinema. La vetllada va acabar amb un concert del grup Audiolepsia acompanyat de vídeo projeccions de Sínoca.

El palmarès de la 8ena edició ha estat, casualment en la seva totalitat, d’identitat catalana:
  • Premi del jurat al millor curtmetratge de temàtica/ambientació rural per “L’Oreig” de José López i Blanca Camell (Barcelona/La Bisbal d’Empordà).
  • Premi del jurat al millor curtmetratge de temàtica lliure per “0,60mg” de Gerard Martí (Begués, Barcelona).
  • Premi del jurat al millor curtmetratge en Llengua Catalana per “02:43” d’Héctor Rull (Barcelona).
  • Premi del jurat al millor curtmetratge de Les Terres de Lleida per “Bala perduda” d’Albert Eritja i Stephan Hofmann (Lleida/Austria).
  • Premi votació del públic per “Alex” de Laura Garcia (Barcelona).
Degut al gran nivell en els treballs rebuts, es va fer una menció especial del jurat al curt “Mi vida es el cine” de Bodgan Toma i Fernando Cayo (Madrid).

En l’acte van assistir-hi el president del Consell Comarcal de la Segarra el Sr. Adrià Marquilles i el Director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida, el Sr. Miquel A. Cullerés el qual va fer èmfasi en què la cultura cinemàtogràfica cada cop ha de tenir més rellevància en el món educatiu pels grans valors que aporta; i que des del Departament s’està treballant en incloure dins del currículum escolar la formació en continguts relacionats amb el setè art.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Montornès de Segarra la Sra. Marta Huguet, va valorar molt positivament el com ha anat aquesta edició, malgrat comptar amb només quatre persones dins de l’organització del festival; i també l’acollida que ha tingut el certamen entre els diferents col·laboradors i patrocinadors dels premis, que recordem no són en metàl·lic, ja que aquests van des d’estàncies en allotjaments rurals, passant per lots de productes ecològics de la terra, fins a rutes a cavall.

Pels que no van poder assistir al certamen, tenen l’oportunitat de veure els guanyadors d’aquesta edició dins de la 4a Mostra de Cinema Etnològic que es celebrarà del 16 al 18 de juliol per primer cop al Museu Comarcal de la ciutat de Cervera.

Del 4 al 13 de juliol de 2014

Imatge extreta de http://www.locercacurts.com/

Comentaris