A reveure 'MÚSIQUES TENDRES'!




El mes de juliol de l'any 1993 tenia lloc la primera edició del cicle Divendres Músiques Tendres organitzat pel Centre Obrer Instructiu d'Unió Republicana.

Va néixer com una mostra de música cerverina que amb els anys es va anar obrint a la comarca i al país. Durant aquests anys, la pista del Centre Obrer, la plaça del Fossar, el pati de l'antiga biblioteca i els patis de la Universitat han estat testimoni de tot tipus de concerts amb músiques de tots els estils i per a tots els gustos.

Hi han desfilat infinitat de cantaires, la majoria de les corals locals (Ginesta, Cor Kodaly...), que han ofert repertoris de gospel, música brasilera, música ètnica, nova cançó, música de cinema, òpera, etc. Hi han participat nombrosos grups de pop, rock, punk... com Barbacana, Distrets, Mig Maig, Los Pisuerga, Bunker, Subproductos, Motorcycle Mama, Mala Idea, Alka-Seltzer, Alquimistes Folls, Hermanitos Muscarios, Busk'n'baix, Kap Boc, Tibau, Bord de Sacirera o Fletxa Roja, entre molts d'altres. Els cantautors i les músiques més tranquil·les també hi han tingut el seu espai: Ramon Montraveta, Sí o Què?, Discussions, Amadeu Pipó, Can 64, Josep Pipó, La Cerverina de Jazz, Xavier Santesmasses, Ars Promiscva, Hasta la Vista Social Club, Lo Noi del Cirerer, Josep Castellà, Mezzos o Minha Ànima Gémea, per citar-ne alguns. I no hi ha faltat la música més folk i tradicional amb formacions com Escatxic, Sempre Manxen, Lo Quartet del Bar, Tavernícoles Folk, La Quarta Carlinada, Pedrol-Pedrós, Band Tokades, percussionistes de Mali, grallers dels Carranquers o els Germans Berenguer. No hi són tots ni de bon tros, però n'és una bona mostra. 

L'any passat el cicle va arribar a la seva edició número XXI, la darrera, perquè aquest juliol ja no n'hi haurà. L'adéu és una cosa lògica: el cansament dels organitzadors, les despeses, el poc èxit de públic... tot hi ha ajudat. Tot té un principi i tot té un final... o potser no, qui sap si un dia tornarà amb forces renovades!

Ramon Gual


Text extret de la revista 'Segarra' (núm. 211, juny 2014)

Comentaris