12a TROBADA de CANTADORS d'ESPOLLA · del 16 al 19 de juliol de 2014




De nou ja tenim aquí la Trobada de Cantadors i l’Escola d’Estiu de Glosa a Espolla. Del dimecres 16 fins al dissabte 19 de juliol, ben entrada la matinada.

Quatre dies de molta activitat al voltant de la Cançó Improvisada amb activitats de tota mena: des de xerrades a sessions d’acompanyament instrumental; de conferències a recitals. I, com no, la proposta que ha servit al llarg de totes les edicions com a nucli de la proposta: el Combat pel Rei o Reina de les Nyacres. I, també, la convocatòria de la Glosa de Vins, on reunim cantadors i cantadores amb els cellers i els seus vins.

Una agenda de quatre dies que convida a participar-hi. I potser la millor fórmula és la d’integrar-se en l’Escola d’Estiu de Glosa. L’equip que participa de l’Escola és una bona excusa: escriptors i poetes com Màrius Serra, Josep Vicent Frechina o Josep Pedrals; glosadors com Mateu Matas “Xurí”, Mireia Mena, Joan Moll o Francesc Ribera “Titot”; músics com Ramon Manent, Marcel Caselles o Carles Belda; mestres i professores com Caterina Canyelles, Gemma Pla, Agnès Casadevall, Salut Pastor o Dolors Sabater; un mestre de ball com en Cesc Franquesa o algú especialment introduït en el món de redactar proves per glosar com l’Ainoha Aramburu.

Us convidem a apuntar-vos a l’Escola: quatre dies a Espolla, al peu de les muntanyes de l’Albera jo són per si soles un bon argument. Però pels qui us estimeu la llengua descobrireu la nova dimensió que poden prendre les paraules quan vénen accentuades per l’enginy i la rima. O si només voleu saber-ne de les experiències educatives d’aquests darrers anys, aquest és el vostre lloc.

I si només us interessa la part més participativa i popular, reserveu-vos els vespres: la Nit de Ball del dimecres 16 de juliol, la Vetllada Literària del dijous, la tercera edició el divendres de la Glosa de Vins i, finalment, la tarda-nit del dissabte 19, la cantada i combat per coronar el Rei o la Reina de la 12a edició de la Trobada de Cantadors, amb el sopar inclòs (properament reserves a través d'aquest web).

Tot plegat, organitzat per l’Associació Cultural la Fraternal, l’Associació Cor de Carxofa i l’Ajuntament d’Espolla i amb les complicitats dels Grallers d’Espolla, que ens acompanyen la nit de la Glosa de Vins, i Salvem l’Empordà, que s’encarrega de l’àpat i del servei de bar de la nit del Combat.

Allà ens hi trobarem.


Per a més informació: http://www.trobadaespolla.cat/


Informació facilitada pel Ramon Gual, ramon@mailxxi.com

Comentaris