Aquest cap de setmana tanca definitivament l'històric CINEMA CASAL DE CERVERA




Aquest diumenge 4 de maig serà el darrer en el que Circuit Urgellenc S.A. realitzarà projeccions de cinema al Casal de Cervera.

Segons fonts de l’empresa, la situació de crisis generalitzada en tots els sectors, i especialment en els culturals i en el cinema en particular, amb l’augment de l’IVA cultural al 21%, la pirateria i els canvis d’hàbits socials del públic, han fet que els darrers anys l’assistència a tots els cinemes i al Casal de Cervera en particular hagi davallat de forma que fa inviable la seva continuïtat.

Segons el gerent de Circuit Urgellenc, Pere Aumedes, el problema culminant és la digitalització obligada de les sales de cinema que exigeix de forma imminent una inversió de més de 60.000 euros, del tot inviable per l’empresa.

Des de Circuit Urgellenc s’ha volgut agrair la col·laboració que de sempre han tingut amb la societat Casal de Cevera, també amb la Paeria de Cervera i amb les persones que han treballat de manera directa o indirecta amb les projeccions de cinema a la capital de la Segarra, així com a tot el públic assistent.




També es vol fer un agraïment a totes les persones que es van abonar al cinema a Cervera i que va contribuir a que el cinema no es tanqués l’any 2011. Les persones que encara tenen abonament vigent, se’ls facilita la possibilitat d’assistir a qualsevol de les sessions als cinemes Majèstic de Tàrrega, Casal d’Agramunt o Armengol de Bellpuig.

Com a dada per la història, quedarà que les darreres projeccions de cinema al Casal de Cervera aquest proper cap de setmana seran 'Rio 2' i 'The amazing Spiderman. El poder de Electro', que s’oferiran al preu especial de 5 euros de comiat. 


Imatge: títol final de 'Casablanca', extreta de  http://raiponces.wordpress.com/2011/07/12/le-recit-de-grodion/casablanca-end-title-still/

Fotografia antiga del Casal de Cervera de Joan Garcia i Ribalta, extreta de http://elmatiindependent.com/end-per-al-cinema-casal-de-cervera/

Informació extreta de http://www.radiotarrega.cat/Noticia_detall_1/_WbG8NZvDIQSz5ZCWLd7Aalj-AIgRUMkg1tCbgxZ9POADiL46oHMYRSrC_U4DzZJ7

Comentaris

Unknown ha dit…
Una llàstima... Però em sorprén que a agramunt i ballpuig tinguin maquina de cine digital.

No han pensat que un possible motiu de la davallada d'usuaris siguin els 7€ i pico que costa l'entrada?