ROMA serà la vuitena capital europea que acollirà el 'Catalans want to vote. Human towers for democracy'




El proper 8 de juny “Catalans want to vote. Human Towers for democracy” comptarà finalment amb actuacions castelleres simultànies a vuit capitals europees, per reclamar el dret a decidir de Catalunya en una consulta el 9 de novembre. 

Òmnium ha confirmat avui que els Bordegassos de Vilanova i la Geltrú actuaran aquell dia a la Piazzale Gian Nicolo de Roma afegint-se així a les actuacions que faran la Colla Vella dels Xiquets de Valls a París, els Castellers de Vilafranca a Brussel·les, la Colla Joves dels Xiquets de Valls a Londres, els Castellers de Sants a Lisboa, els Xiquets de Reus a Ginebra, els Xics de Granollers a Berlín i els Castellers de la Sagrada Família a Barcelona. 

62 colles castelleres confirmades 

L’aixecada simultània de castells en llocs simbòlics europeus per internacionalitzar el fet català també es reproduirà de forma coordinada a Barcelona i altres ciutats catalanes. Ara per ara ja hi ha 62 colles que faran exhibicions castelleres en el marc d’aquesta iniciativa, que vol fer del 8 de juny una diada cívica de país; d’un país que fa pinya per reclamar votar el seu futur a través dels castells, un dels pilars més importants de la cultura catalana. D'aquesta manera, el “Catalans want to vote. Human Towers for democracy” es converteix en una de les actuacions conjuntes de les colles castelleres del país més importants de la història. 

És de destacar que més d'una vintena de viles catalanes veuran també aixecar castells amb el lema “Catalans want to vote” i que Mont-Real i Pamplona, coincidint amb la Via Basca, seran altres escenaris internacionals on hi haurà la unió de cultura i revindicació democràtica. 

“Catalans want to vote – Human towers for democracy” vol internacionalitzar l’anhel democràtic català. Reconeguts com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, els castells incorporen alguns dels principals valors universals com: l’esforç, el treball comunitari i la solidaritat. Uns valors que són també els que Catalunya vol projectar com a país. 

La iniciativa, que ha estat possible gràcies a més de 3.500 mecenes que han permès recollir 130.000 euros, compta amb diversos col·laboradors: la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i totes les colles participants, les Comunitats Catalanes de l’Exterior, Verkami, l'ANC Exterior i Catalans al món, els supermercats Bonpreu i Llet Nostra. A més, els mitjans oficials del projecte són: l’Ara, El Punt Avui, NacióDigital, VilaWeb, El Singular Digital, Directe i el Racó Català.

Més informació a la pàgina web Catalans want to vote


Imatge extreta de http://www.danicodina.info/index.php?showimage=57

Informació extreta de http://www.omnium.cat/noticia/roma-sera-la-8a-capital-europea-que-acollira-el-catalans-want-vote-human-towers-democracy

Comentaris