El regidor del PP de Berga no participarà en cap dels actes de la Patum d'aquest any




Juli Gendrau, alcalde de Berga i president del Patronat municipal de la Patum, ha demanat al regidor del Partit Popular, Joan Antoni López, que reconsideri la seva decisió de no participar als actes d'aquest ens i de renunciar al salt davant de casa seva que li pertoca en el passacarrers del dimecres de Corpus en la seva condició d'autoritat local.

López ha pres aquestes dues decisions i també està valorant no participar en cap dels actes de la festa en protesta pel fet que el Patronat de la Patum ha decidit adherir-se al manifest de suport al jove Sergi Rodríguez Teti. La fiscalia demana 4 anys i 9 mesos de presó i una multa de 12 euros per dia durant 10 mesos per a aquest berguedà a qui acusa d'un delicte d'agressió a l'autoritat per presumptament haver colpejat al cap el regidor López en el decurs de la passada del dimecres de Corpus del 2012. El Patronat considera "desproporcionades les penes demanades d'acord amb l'escassa gravetat dels fets". També ha condemnat "qualsevol mostra de violència que es pugui donar, sigui lleu o greu i sigui contra qui sigui".

El posicionament del Patronat

El Patronat de la Patum s'ha posicionat després que la plataforma de suport al jove berguedà, que fins ara ja ha recollit 1.000 signatures de suport a Sergi Rodríguez li ho demanés. A l'última reunió del patronat, el seu president, l'alcalde Juli Gendrau, va informar de la petició i es va aprovar sense que fos necessari votar-la. A la reunió de divendres no hi van ser presents tots els representants dels diferenst grups polítics del consistori que, juntament amb els cap de colla, integren el Patronat. Hi van participar representants de CiU i de la CUP però en canvi no del PP i concretament el seu únic regidor, que va ser víctima del cop al cap la Patum del 2012, Joan Antoni López. Tampoc hi van assistir els representants dels regidors no adscrits.


Imatge extreta de http://desterpatum.blogspot.com.es/

Informació extreta de http://www.regio7.cat/bergueda/

Comentaris