Diumenge va tenir lloc una nova edició del Concurs de Colles Sardanistes de la ciutat de Lleida




Uns 300 sardanistes omplen la plaça de la Llotja amb una bona assistència de públic

La colla Dolç Infern no ha fallat a casa seva i han resultat vencedors del concurs de colles sardanistes que aquest diumenge s'ha celebrat a Lleida, en el marc de la festa major de la ciutat. Els del Grup Sardanista Montserrat han aconseguit el primer lloc, seguits dels d'Agramunt, Estol-Espígol. En tercera posició han quedat els Xalem, de Bellvís. La Somni, la Verge del Miracle, de Balaguer i la Fonts de Valldans de Ponts han seguit a la classificació. La Ferma de Ponent, de Bellpuig, i els Jovencells de Cervera han empatat a la setena posició, i ha tancat la Brut Natura de les Borges Blanques.

En la categoria juvenil, la Guspira ha estat superada per la Nova Tarragona Dansa. Els de Tarragona en la categoria infantil, els Petits Tarragona Dansa, també han guanyat, i han quedat per sobre de la Colla petita del Grup sardanista Estol, l'Escarlata de Lleida, i la Xiroia. En alevins, la colla Esclat de Primavera, que es va estrenar en el primer concurs de la temporada, d'Almacelles ha guanyat la Xerinola, els Dimoniets de Lleida, els Petits Estanyets d'Ivars, i els Petits Estanyets també de Lleida.

En punts lliures, com ja és habitual s'han intercanviat els papers, i els d'Agramunt s'han imposat a la Dolç Infern i els han seguit la Xàldiga, la Somni i la Guspira.

El 66è Concurs de Lleida ha estat també una prova del Campionat de Catalunya, en què els del Grup Sardanista Montserrat no han pogut passar de la darrera posició. El concurs se l'ha adjudicat la colla Tarragona Dansa, seguits de la Mans Amigues, de Cassa de la Selva, la Xàldiga, de Barcelona, i la Continuïtat del Montgrí, de Torroella de Montgrí.

La plaça de la Llotja s'ha omplert de ciutadans que no s'han volgut perdre aquest espectacle cultural i de tradició popular, que ha aplegat gairebé trenta colles i ha reunit uns 300 sardanistes de totes les edats i d'arreu del territori català. Els que hi han assistit han pogut participar en un concurs organitzat per l'Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes que, celebrant els 40 anys de l'entitat, han volgut implicar els espectadors fent-los apostar per la colla que creien guanyadora.

El proper concurs del 40è Campionat de les Terres de Lleida serà el 31 de maig a Agramunt. 


Informació facilitada per comunicacio@sardalleida.org

Comentaris