CALELLA, 'Ciutat Gegantera 2013', acomiada 'en Treball' i 'na Cultura'




El cap de setmana del 10, 11 i 12 de maig del 2013, Calella va convertir-se en la XXVIII Ciutat Gegantera de Catalunya. La ciutat del Maresme va acollir unes 140 colles de gegants durant la gran festa, així com el compromís de custodiar i acompanyar durant un any els gegants i gegantons de l’Agrupació en totes les seves sortides.




Així, el passat diumenge 11 de maig, un any després, la Colla de Geganters/es i Grallers/es de Calella va voler-se acomiadar d’en Treball, na Cultura, en Pau i l’Alegria amb una darrera festa per a tots els seus veïns. La celebració va començar davant l’edifici de l’Ajuntament, des d’on els gegants de l’Agrupació, acompanyats pels seus amfitrions durant tots aquests mesos, en Quirze i la Minerva de Calella, van iniciar una cercavila pels carrers més cèntrics del poble, que va acabar amb una mostra de balls arran de mar, en què les dues parelles de gegants i les dues de gegantons van poder ballar junts per darrera vegada.




Tanmateix, caldrà esperar fins els propers 6, 7 i 8 de juny, a Cervera, per veure com la colla de Calella passa el relleu definitivament a la seva colla successora, durant el transcurs dels actes de la XXIX Ciutat Gegantera de Catalunya.


Informació extreta de http://www.gegants.cat/2014/05/16/calella-acomiada-en-treball-i-na-cultura/#more-5933

Comentaris