Aquest estiu torna LA FESTA CATALANA a la plaça de la Catedral de Barcelona!




Després de l’èxit de l’any passat, la Festa Catalana es tornarà a fer cada dissabte durant els mesos de maig, juny, juliol i agost a tocar de la Catedral. En cada jornada, hi participaran tres agrupacions d’àmbits diferents de cultura popular: castellers, geganters, esbarts, agrupacions sardanistes... L’activitat començarà el 10 de maig a les 19.30 a l’avinguda de la Catedral i hi actuaran la Moixiganga de Barcelona, la de Vilanova i la Geltrú i el Ball de Gitanes de Vilafranca.

La Festa Catalana és un petit festival de cultura popular que es fa cada dissabte d’estiu en un lloc cèntric de la ciutat. La finalitat és difondre entre els turistes les tradicions més genuïnament catalanes i posar en relleu la riquesa de la cultura popular barcelonina. Per això hi participen una bon reguitzell d’entitats de la ciutat: agrupacions castelleres, els Falcons de Barcelona, la Moixiganga, colles sardanistes, esbarts, parelles de gegants i peces de bestiari.

Tot i que la majoria dels participants són de Barcelona, també hi haurà colles de la resta del país, com els Xiquets de Vilafranca o els Falcons de Vilanova. En cada jornada es combinaran mostres diferents de cultura popular, però de tant en tant també hi haurà espectacles temàtics, com el que oferirà l’Esbart Sant Martí el 7 de juny, l’aplec de la colla sardanista Violetes del Bosc el 14 del mateix mes i la trobada bastonera a tres bandes el 26 de juliol.

Informació extreta de http://casesdelafesta.bcn.cat/new/torna-la-festa-catalana

Comentaris