Els Dimonis de Montblanc estrenaran vestits per la Setmana Medieval




Els Dimonis de Montblanc estrenaran nous vestits per la Setmana Medieval. Enguany la colla celebra els seus 30 anys i aprofitant l'efemèride han decidit renovar la vestimenta. La nova indumentària vol ser un homenatge als primers dimonis de la colla, ja que tenen semblances amb els primers vestits que van utilitzar. Són de color blanc amb una cara al pit que simbolitza un drac i tenen colors vermells i negres. S'han deixat enrere les flames dels altres vestits i han fet un disseny més arriscat.

El més espectacular, però, són les capes dels ceptrots, que són els que porten la forca més gran. Una d'elles és de color negre i hi ha estampat un dimoni amb tot tipus de detalls. A l'altra, de color vermell, hi ha flames grogues i una flor de lis, un tret distintiu de Montblanc. També s'han recuperat les espardenyes com a part de la indumentària.

Els Dimonis lluiran els nous vestits per primera vegada durant la Dracum Nocte d'aquesta Setmana Medieval (el divendres 25 d'abril), on actuaran acompanyats dels diables Foc i Gresca de Tarragona i els de Vilassar de Mar.

El dissenyador montblanquí Adrià Pena ha estat l'encarregat de dissenyar els nous vestits, que han estat tot un repte i una feina de moltes setmanes. El tarragoní Anton Guasch ha estat l'encarregat de fer els vestits, que tenen una gran feina. De fet, han treballat vuit hores per fer cada un dels vestits.

L'estrena dels nous vestits formarà part dels actes de celebració d'aquest trentè aniversari. S'han preparat diversos actes com una exposició al setembre i un gran correfoc per la Festa Major. També signaran un conveni amb el càmping de Montblanc per fer actuacions durant l'estiu, amb l'objectiu de donar-se a conèixer i com a reclam per als turistes.

Informació extreta de http://www.radiomontblanc.cat/node/10227

Vídeo extret de http://tac12.xiptv.cat/tac-montblanc/capitol/nous-vestits-pels-dimonis-de-montblanc
 

Comentaris