El 'PLA DE L'ASSOCIACIONISME CULTURAL' del Departament de Cultura detecta una extraordinària riquesa i diversitat de manifestacions

 


El Pla de l’Associacionisme Cultural publicat pel Departament de Cultura detecta una extraordinària riquesa i diversitat de manifestacions i elements que formen part del patrimoni festiu català, amb 10.478 festes que omplen el calendari festiu.
La magnitud de l'associacionisme és extraordinària: 143 centres d'interpretació del patrimoni cultural immaterial, 717 corals, 110 colles bastoneres, 515 grups de diables i bestiari, 91 entitats de Tres Tombs, 492 entitats sardanistes i esbarts, 73 colles castelleres, 439 grups de teatre popular, 47 grups de trabucaires, 328 colles de geganters i capgrossos, 43 bandes de música, 153 ateneus, a més de falcons, catifaires, puntaires, ...

El Pla inclou, entre d'altres, algunes dades corresponents a la Segarra. Segons aquest document, la nostra comarca compta actualment amb:
  • 0 Equipaments culturals associatius
  • 2 Centres d'Estudis
  • 4 Centres d'Interpretació del Patrimoni Cultural Immaterial
  • 33 Associacions culturals
El Pla de l'Associacionisme Cultural traça 4 grans mesures d'actuació amb la finalitat de contribuir al reconeixement i implementar les polítiques de protecció, gestió i ordenació del teixit associatiu cultural de Catalunya. Són aquestes:
  1. Creació del Consell de l'Associacionisme Cultural
  2. Visibilització i reconeixement de l'Associacionisme Cultural
  3. Accions de foment i suport al finançament de les associacions i dels seus equipaments
  4. Impuls a la nova llei de l'Associacionisme Cultural

Informació extreta de cultura.gencat.cat/cpt/‎

Comentaris