22 d'abril, dimarts · 2a REVETLLA DE SANT JORDI a les biblioteques públiques de Catalunya




La tarda nit d’aquest dimarts 22 d’abril, les biblioteques es tornaran a omplir de propostes culturals per a tothom i faran una vesprada festiva a l’entorn del llibre, la lectura i les biblioteques. Les biblioteques públiques de Catalunya estendran aquesta celebració arreu del territori que vol esdevenir una convocatòria cultural singular, diferenciada de les ofertes que habitualment ofereixen els equipament bibliotecaris. La Revetlla de Sant Jordi ocupa així un espai propi en el marc dels actes de Sant Jordi i vol esdevenir la festa de celebració de les biblioteques públiques de Catalunya. Una imatge gràfica comuna i el hashtag #revetllasantjordi connectaran les revetlles que es facin arreu del territori. 

Enguany, el Servei de Biblioteques també impulsa Gust de Revetlla, un concurs gastroliterari en què els participants han de presentar vídeos breus amb idees de receptes culinàries basades en llibres. Hi poden participar persones de totes les edats, sempre que tinguin carnet d’alguna biblioteca pública de Catalunya. Els vídeos es poden presentar fins al 7 d’abril i els guanyadors es faran públics el vespre de la Revetlla de Sant Jordi en una de les biblioteques participants en la revetlla. 




El 2013 va tenir lloc la primera Revetlla de Sant Jordi, en què van participar 121 biblioteques que van organitzar més de 150 activitats, des de les més clàssiques, com ara, presentacions de llibres, lectures en veu alta, hores del conte o mostres de llibres, fins a propostes més innovadores, com intervencions de dansa entre els espais i prestatges de la biblioteca per interpretar textos de Salvador Espriu. Força biblioteques van allargar el seu horari habitual i van desenvolupar activitats fins a les 10 de la nit o més. En el vídeo recopilatori hi podeu veure una resum de la primera edició de la Revetlla.

Bona Revetlla de Sant Jordi a tothom!





Consulta clicant aquí la programació de la II Revetlla de Sant Jordi a la Biblioteca comarcal Josep Finestres de Cervera

Podeu seguir el desenvolupament de la Revetlla de Sant Jordi a les biblioteques de Catalunya a #revetllasantjordi

Informació extreta de biblioteques.gencat.cat/‎

Comentaris