La Xarxa Cervera ens porta diumenge a 'CAN PERE PETIT'




“Can Pere petit” és un espectacle teatral centrat en una casa de pagès qualsevol de la Garrotxa. A partir de la masovera de la casa, la Teresina, ens presenta, a través de diverses històries, com és la vida en una casa de pagès. 

“Can Pere petit” recupera contes populars com “La fava favera” o en fa una interpretació lliure d’altres com “El gemegaire de la Garrotxa” (El flautista de Hamelin), donant-los una nova vida, així com presenta altres històries actuals de la pròpia Anna Roca

“Can Pere petit” és un espectacle que a partir dels canvis constants de vestuari i música, no només presenta l’ambient rural sino que permet fer un tast de diferents estils musicals; des de la música tradicional, a partir del sac de gemecs, fins al rock passant per la música clàssica i el cabaret. 

“Can Pere petit” és un espectacle adreçat a nens de 6 a 12 anys, que allarga la representació fins més enllà de la sortida del teatre entregant una fava a cada nen per tal que la plantin a casa. 

La Companyia Anna Roca

Anna Roca va néixer a Olot a l’any 1967 i baixà a Barcelona a estudiar interpretació. El 1996, a la Mostra de Xarxa a Igualada, va néixer la companyia amb l’espectacle “Els Contes de l’Anna”. Un monòleg de contes propis, tradicionals i moderns, adaptats per la pròpia Anna Roca i explicats a partir de la interpretació, els canvis de veu, l’expressió i molt de ritme. 

El 1998, dos anys després, va néixer “Contes al Terrat” (Mostra de Xarxa a Igualada) on segueix la mateixa línia d’interpretació de contes que a “Els Contes de l’Anna”, però posant encara més accent en la interpretació i en el muntatge teatral, deixant que els contes passin a estar integrats en un text més general. 

El gener del 2001, a la Sala Planeta de Girona, veu la llum el seu tercer espectacle “Can Pere petit”. En aquest, a més dels canvis que ja es van produir en l’anterior espectacle, inclou la música i els canvis de vestuari per a conduir les diferents històries que han succeit a aquesta casa. 

'Can Pere petit'
espectacle de teatre i titelles a càrrec de la Companyia Anna Roca 
Diumenge 9 de març de 2014, a les 6 de la tarda 
Gran Teatre de la Passió de Cervera 

Informació extreta de http://www.annaroca.com/

Comentaris