Temporada 2014 de la Passió de Cervera · 75 anys de 'Crist, Misteri de Passió'





Durant la Quaresma del 1940 -acabada la Guerra Civil espanyola- Cervera cerca trobar, entre altres, els seus costums i tradicions. Entre aquestes, en aquest retornar a les seves arrels, hi ha la de reempendre les representacions de La Passió, després del parèntesi dels anys 1937 al 1939. Val a dir que trobem referència històrica de les tradicionals representacions de La Passió de Cervera el 1481, essent la més antiga d'Europa segons la Universitat de La Sorbona de París. 

Un nou text, adaptat als nous temps, en aquesta ocasió escrit pels joves poetes locals Emili Rabell Riera i Josep M. Sarrate Corbinos, amb música del mestre cerverí Jesús M. Quintana Conca, és posat en escena l'any 1940. Porta per títol "Cristo, Misterio de Pasión". Les circumstàncies del moment fan emprar la llengua castellana. 

El marc per a la nova representació és el Teatre principal - avui desaparegut - obtenint gran èxit d'interpretació i de públic, que sorprengué a tothom. Aquest èxit fa que es pensi ja en les representacions del 1941, que tingueren lloc al Teatro "Círculo", on es representarà La Passió amb creixent èxit i popularitat fins a la Quaresma de 1966.

(...)

Representacions de la Passió de Cervera a la temporada 2014:

En castellà:
  • Diumenge 16 de març, a les 10 del matí
  • Diumenge 23 de març, a les 10 del matí
  • Diumenge 30 de març, a les 10 del matí
En català:
  • Diumenge 6 d'abril, a les 10 del matí
  • Divendres 18 d'abril, a les 4 de la tarda
  • Diumenge 27 d'abril, a les 10 del matí

Per a més informació: http://www.lapassiodecervera.com

Text extret de http://www.lapassiodecervera.com/index.php?option=com_content&view=article&id=69&Itemid=557

Comentaris