El bisbe Novell protagonitza el cartell del Carnaval de Solsona 2014




El cartell del Carnaval de Solsona 2014 dóna el protagonisme a un dels personatges més carismàtics de la vila. Com tot el poble, el nostre personatge trenca els esquemes i es deixa endur per la disbauxa del Carnestoltes. 

Un altre dels elements que apareixen al cartell és “Superman”; paradigma d’identitat disfressada sota l’aparença de personatge gris, ens serveix per reforçar la idea que per uns dies Solsona s’omple de color, tothom enterra la seva quotidianitat més fosca i s’aboca a la festa.

El cartell, no ha estat exempt de polèmica, ja que no ens hem limitat a anunciar aquesta festivitat, sinó que a través de la festa pagana i la seva essència es reclama, de forma al·legòrica, l’obertura d’una Església massa lligada al passat, fet que no a tothom li ha semblat bé.

El seu autor és el dissenyador balaguerí Arnau Torrente Capdevila.

Per a més informació del Carnaval de Solsona: www.carnavalsolsona.com

Informació facilitada pel Jordi Sàrries, i extreta de http://lacasaperlateulada.com/carnaval-de-solsona-2014/

Comentaris

Unknown ha dit…
Des del web de l'autor s'explica el cartell i s'hi pot veure un millor imatge:
http://lacasaperlateulada.com/carnaval-de-solsona-2014/
Lo Carranquer ha dit…
Moltíssimes gràcies Jordi!
Incorporem la informació a la notícia.
Salut!
Lo Carranquer ha dit…
Polèmica a Solsona pel cartell del Carnaval que fa una paròdia del bisbe Xavier Novell

Hi apareix un home amb una gran creu que s'obre la sotana i ensenya una samarreta amb la 'S' de Superman

El nou cartell del Carnaval de Solsona del 2014 ha generat polèmica a la ciutat per la paròdia que fa del bisbe Xavier Novell. Tot i que al cartell no hi apareix cap cara, a la imatge hi surt un home vestit amb una sotana i una gran creu, com la que porta el bisbe de Solsona. El personatge s'obre la camisa i ensenya la clàssica 'S' de Superman, tot i que al cartell hi apareix un missatge que diu "Amb 'S' de Solsona". El president de la junta del Carnaval, Pere Obiols, considera que el cartell fa al·lusió a una persona "pública i mediàtica" però "amb respecte i sensibilitat i sense malmetre la seva imatge". Des del Bisbat de Solsona no han volgut fer cap declaració respecte la polèmica engegada.

Alguns sectors de la societat civil de Solsona han qüestionat la nova imatge del cartell que anuncia el Carnaval de Solsona de 2014. Hi apareix la figura d'un home, al qual no se li veu la cara, però que s'identifica amb la figura del bisbe Xavier Novell, ja que va vestit amb una sotana i porta una gran creu. A la imatge, el personatge s'obre la camisa i se li veu una samarreta de Superman amb el missatge "Amb 'S' de Solsona".

Des de la junta organitzadora del carnaval, el seu president, Pere Obiols, ha explicat que el cartell es va sotmetre a votació a través de l'assemblea general de socis i "va guanyar amb diferència respecte els altres cartells que s'hi van presentar". Per Obiols, el Carnaval de Solsona "és polèmic perquè fa burla de la classe política i també de l'església però sempre des del respecte i la sensibilitat". Per això, considera que, tot i que el cartell "fa al·lusió a una persona pública, coneguda i mediàtica, crec que ho fa amb gràcia i sense malmetre la seva imatge".

--
http://www.vilaweb.cat/noticia/4159849/20131203/polemica-solsona-cartell-carnaval-parodia-bisbe-xavier-novell.html