dilluns, 9 de desembre de 2013

'Cervera, Ciutat Gegantera de Catalunya 2014' ja prepara el seu himne i assaja els seus balls

 


Ja fa dies que els Geganters i Grallers de Cervera es troben immersos en tota la feina que implica l'organització dels actes de Cervera, Ciutat Gegantera de Catalunya 2014.

Si a finals del curs passat us parlàvem de la tasca feta a l’Institut La Segarra en quant al monument a Ciutat Gegantera de Catalunya, a inici d’aquest curs la col·laboració ha estat amb l’Institut Antoni Torroja. En aquest centre educatiu s’ha dut a terme el projecte per crear l’himne a Cervera, Ciutat Gegantera de Catalunya 2014. El sistema ha estat el mateix que es va utilitzar pel tema del monument: els alumnes que ho van desitjar van presentar vàries lletres, i després d’haver votat membres dels Geganters, professors de l’Institut, AMPA, el Conservatori i el regidor de Cultura, la que va resultar guanyadora es va posar ens mans del Conservatori, que serà l’encarregat de ficar-hi música. Un cop enllestit aquest procés, s’enregistrarà en format CD. Els alumnes més joves de l’Institut, seguint el mateix procés que amb les lletres, també realitzaran un concurs de dibuixos per il·lustrar la caràtula del CD. 

Per altra banda, també remarcar que els grup de gralles i tabals dels Geganters ja fa dies que assagen els balls Ball d’Aniversari i Peuets de Gegant (balls protocol·laris dels gegants En Treball i Na Cultura, i dels gegantons El Pau i L'Alegria de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya) amb professors de la Xarxa d’Espais de Música Tradicional. També els geganters/es han començat a assajar els passos d’aquests balls amb el cos de monitors de l’Agrupació. 
Aquests balls els Geganters de Cervera els ballaran per primer cop el diumenge dia 8 de juny, quan es rebrà a Cervera de mans de Calella, Ciutat Gegantera 2013 el gegants de l’Agrupació, parella que els geganters i geganteres cerverines tindran l’honor de custodiar durant tot un any, a més de fer-los dansar en totes les sortides del seu calendari d'actuacions.

Informació extreta de http://ciutatgegantera2014.wordpress.com/

Imatges extretes de http://musicguayasent.blogspot.com.es/ i de  http://gegants.weebly.com/els-gegants-de-catalunya.html