S'inicien les obres de la plaça Universitat




Ahir dilluns 18 de novembre van començar les obres de remodelació de la plaça Universitat, que s’executaran en tres fases fins al juliol del 2014:
  • 1a fase: els treballs tindran una durada de 18 setmanes, fins al 21 de març. 
  • 2a fase: 9 setmanes, fins al 23 de maig. 
  • 3a fase: 9 setmanes, fins al 25 de juliol.
Cliqueu aquí per veure el plànol de planificació de l'obra

En la primera fase s’actua a la part central del passeig Universitat, i es manté el pas lliure de vianants i vehicles al carrer de davant dels comerços i els habitatges. 

El tancament per separar les obres del vial de circulació es fa amb una xapa nervada opaca de dos metres d’altura, que divideix la zona d’obres i la zona de circulació de vianants i vehicles.

Pel que fa a les instal•lacions, atès que en aquesta fase n’hi ha moltes, es realitzaran els traçats que corresponguin i es deixaran els taps i les previsions per poder-los enllaçar amb la resta de fases. D’aquesta manera, es podran executar els paviments d’acabat de la plaça. 


Places d’aparcament 

Les places d’aparcament de l’avinguda General Güell es mantenen. Les zones de càrrega i descàrrega de la plaça Sant Miquel també es mantenen. El passeig Jaume Balmes, darrere la Universitat, i l’avinguda Pare Claret es converteixen en zona blava. Aquesta mesura permetrà una bona rotació dels vehicles a la zona. Hi haurà 90 places d’aparcament disponibles en zona blava. Aquesta mesura comportarà que s’utilitzi més l’aparcament del barri de les Forques, amb 120 places, que pot acollir els vehicles amb aparcament de més llarga estada. 

Mercat setmanal 

Les parades que estaven instal•lades al passeig Universitat es traslladaran a la rambla Lluís Sanpere. Aquest fet comportarà que no es pugui estacionar a la rambla Lluís Sanpere els divendres, dies de mercat, de 0 a 17 hores. 

Arbres de la plaça Universitat 

Els arbres que es retiraran de la plaça Universitat en motiu de les obres es replantaran en altres zones de la ciutat com l’avinguda de Manresa i el barri dels Ametllers. El mobiliari urbà també es traslladarà a d’altres indrets de la ciutat.

Imatge extreta de http://www.sosdelreycatolico.com/noticia/obras-de-pavimentacion-en-la-calle-emilio-alfaro

Text extret de www.cerverapaeria.cat