dilluns, 18 de novembre de 2013

‘Sardaxou TV’, el nou disc de la cobla Contemporània
La cobla Contemporània ha presentat el seu nou disc de versions de melodies conegudes en format sardana. En aquest cas es tracta de ‘Sardaxou TV’. Com es dedueix pel títol, les sardanes incloses fan referència a programes de sardanes coneguts per tothom. En aquest sentit, hi ha peces dedicades a dibuixos animats, el que, malgrat algunes sèries són antigues, permetrà acostar el so de la cobla a la canalla.

El disc compta amb 16 pistes. 14 són sardanes, una és un galop i la primera, com és habitual, és la presentació del disc per mitjà d’un personatge mediàtic. En aquest cas es tracta d’en Pep Plaza amb i l’acompanyament musical d’en Miquel Tejada que, segons la Contemporània “han fet la seva aportació amb la diversitat de personatges que desgranen en el seu dia a dia professional. Una presentació diferent per una cobla diferent”. D’entre les sardanes n’hi ha que evoquen melodies de sèries de dibuixos com ‘Bola de drac’, ‘Marco’, ‘Els picapedra’ o ‘Doraemon’. Però també n’hi ha sobre sèries d’adults com ‘Dallas’, ‘Bonanza’ o ‘S’ha escrit un crim’. També s’hi poden trobar melodies diverses a d’altres composicions que recorden alguns dels programes més vistos de les darreres dècades.

L’enregistrament es pot compra via la web de la cobla (http://www.contemporania.net/), a les ballades i concerts de la formació, a grans superfícies comercials, a iTunes i es pot escoltar a Spotify. A més a més, hi ha petits fragments de cada peça que es poden descarregar gratis per utilitzar-los als dispositius mòbils com a tons de trucades. El cost d’aquest nou volum és de 12 €.

La presentació escrita del llibret del disc és una aportació d’en Jordi Margarit, qui va acollir la cobla per a la presentació a les ones al programa ‘Primera Pedra’ de RAC1.

‘Sardaxou TV’ es va gravar el passat mes de maig a Rubí amb la participació del tècnic de so David Casamitjana i la supervisió de l’enregistrament va anar a càrrec d’en Gerard Pastor i n’Agustí Serratacó. L’original de la portada és de na Laura Llaneli.

La cobla Contemporània ofereix des de fa 8 anys, cada any, sota el nom de ‘Sardaxou’, un disc amb músiques conegudes per tothom en format sardana Fins ara s’han pogut escoltar versions de pel·lícules, cançons exitoses de l’estiu, òperes i d’altres melodies. D’aquesta manera volen crear un corpus musical diferent, festiu i que permeti als forans de la sardana acostar-s’hi, ni que sigui per la curiositat dels arranjaments.

La cobla Contemporània està integrada per na Maria Mercè Navarro al flabiol, en Jeroni Velasco i en Josep Maria Velasco als tibles, en Joan Benavides i n’Agustí Serratacó a les tenores, en Lluís Pollina i en Jordi Muñoz a les trompetes, en Fernando Velasco al trombó, en Martí Villegas i n’Eduard Coll als fiscorns i en Xavi Castillo al contrabaix. La direcció recau en en Gerard Pastor.

Cobla Contemporània
Cervera, dissabte, 23 de novembre de 2013
Cloenda del 39è Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma i 19a Nit de la Sardana

Informació extreta de http://fed.sardanista.cat/

Imatge extreta de http://contemporania.blogspot.com.es/2011/11/p-margin-bottom-0.html