El 36è Aquelarre de Cervera tindrà disc propi




El passat dissabte dia 9 de novembre es van gravar les veus de les músiques que van protagonitzar l’espectacle de Cal Racó a l’Aquelarre 2013. L’enregistrament es va fer a Montoliu de Segarra, a l’estudi del tècnic de so David Casamitjana, una setmana després que els músics de l’espectacle, els Always DrinkingMarching Band, gravessin la part instrumental al seu estudi de Sant Adrià de Besòs. 

Així, els set personatges que van aparèixer en el segon Acte, bruixes contemporànies inspirades en diferents insectes, dissabte dia 9 es van retrobar per tornar a afinar les veus i cantar de nou els temes que componen la banda sonora del passat Aquelarre.

El CD contindrà deu pistes i, a banda d’algunes peces instrumentals prou conegudes, podrem escoltar la veu de Noèlia Solé, que fa el personatge que representa la seducció i que s’inspira en la mantis diabòlica; de Júlia Bonjoch que representa la bruixa anarquista i que recorda una vespa; de Laia Aldomà, que fa el paper de la bruixa manipuladora inspirada en l’aranya; de les germanes Sara i Aurora Matías que entre les dues interpreten el paper d’una bruixa feliç amb aspecte de marieta que viu al marge de qualsevol altra realitat que no sigui la seva; de Gemma Llort, qui fa el personatge de la bruixa histèrica i controladora que s’inspira en el comportament de la paparra; i de Dídac Prat, que dóna veu a la bruixa transvestida, desinhibida i sense complexes. Totes, a través del seu cant, tornaran a invocar el Mascle Cabró que, aquest any, per primera vegada i per sorpresa, va lluir uns pits prominents. El resultat, un personatge híbrid nascut de la mescla de les personalitats de les bruixes, amb cap de boc, el tors de dona i genitals i cames d’home.





La melodia de totes les cançons són prou conegudes per a tothom, ja que parteixen de cançons que ja existeixen, tot i que les lletres, escrites per Sílvia Pons, la directora de l’espectacle, han estat elaborades a mida per a cadascun dels personatges, segons la interpretació i el caràcter de cadascun. 

Segons Sílvia Pons, l’enregistrament del CD de l’Aquelarre suposarà anar més enllà del component efímer que implica la representació de l’espectacle i deixarà una empremta digital que, a més, farà perdurable el record. Explica que tirar endavant aquest projecte ha suposat també un esforç econòmic considerable que ha estat possible, sobretot, gràcies a la col·laboració de la Paeria de Cervera, de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i de diferents empreses privades de la ciutat. A més, es preveu que qui estigui interessat pugui obtenir el CD a alguns establiments de Cervera a canvi d’una aportació simbòlica, la qual cosa també ajudarà a finançar el projecte. Això serà a partir del dia 10 de desembre, ja que aquest mateix dia a les 19.30 h es farà l’acte de presentació de disc a la seu de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, a Lleida. Aquest acte obert a tothom que hi vulgui assistir i que comptarà amb l’actuació d’algunes de les cantants. 

Informació facilitada per l'Anna Llort, comunicacio@aquelarre.cat

Comentaris