7a Diada dels Margeners de Guissona





Informació extreta de http://margeners.cat/

Comentaris

Lo Carranquer ha dit…
NOTA DE PREMSA
MOTIU: ACTUACIÓ DIADA DE LA COLLA, GUISSONA (03.11.13)

Guissona.- El dia 3 de novembre del 2013 va ser la setena Diada del Margeners de Guissona, l'última actuació de la temporada. Un dia on poder dur a plaça els millors castells d'aquest any, i tot seguit celebrar-ho al seu local.

A partir de les 10:00h del matí el local ja està obert, comença arribar la gent amb moltes ganes de fer castells i passar una bona diada, portant una mica de menjar per així entre tots celebrar-ho amb un bon dinar com és ja tradició. A les 12:00h els Margeners ja són a la plaça Major, el lloc on es farà l'actuació, juntament amb les colles convidades: Castellers de Solsona i Castellers de Badalona. La gent comença a enfaixar-se i les gralles a afinar, per a fer una bona actuació.

S'inicia amb pilars d'entrada, tres pilars de quatre per part de Margeners, i un pilar de quatre corresponent a les altres colles.

Tot seguit, a la primera ronda, els Margeners realitzen de manera molt segura el tres de set amb l'agulla, el cinquè de la temporada, tots descarregats. Els Castellers de Solsona, descarreguen tranquil·lament un tres de sis amb alguna estrena per part del pom de dalt. Els Castellers de Badalona, també descarreguen el tres de sis amb força seguretat.

A la segona ronda, els Margeners mostren un cop més el maravellós potencial que té a la pinya, i la seguretat en una estructura com és el tres, per així poderlo fer aixecat per sota. És el segon tres de set per sota d'aquesta temporada, ha estat un dels millors castells portat a moltes plaçes altres anys, i que segur seguiran portant. Els Castellers de Solsona, descarreguen un quatre de sis amb molta solvència. Els Castellers de Badalona, fa un quatre de set bonic de mides i amb tranquilitat.

A la tercera ronda, els Margeners descarrega amb tota seguretat un quatre de set. Tant Castellers de Solsona, com Castellers de Badalona acaben l'actuació fent un tres de sis amb agulla per cada part.

A ronda de pilars, els Margeners realitzen un vano de cinc, i les altres colles un pilar de cinc, carregat per part dels de Solsona.

En finalitzar, com és diada i els Margeners estan molt contents, acaben amb un pilar de quatre amb folre, folrat per canalla.

Les gralles i tabals de les tres colles toquen per a que tots disfrutin ballant d'aquest dia, també les gralles dels Margeners toquen l'himne versionat de la farola, un gran himne de la colla.

Tot seguit cap al local, a dinar i celebrar amb música i un animador per a totes les edats (Jaume Barri), per a finalitzar la temporada amb el màxim d'alegria, fer unes vacancetes i engegar l'any vinent amb més ganes, més il·lusió i tornar a fer grans castells amb tota la seguretat com fins ara.

Guissona (La Segarra)
Motiu: Diada de la colla
Margeners de Guissona: 3p4, 3d7a, 3d7ps, 4d7, v5, pd4f canalla
Castellers de Solsona: p4, 3d3, 4d6, 3d6a, pd5c
Castellers de Badalona: p4, 3d6, 4d7, 3d6a, p5