1a Mostra de Bestiari Festiu de Peu Rodó a Salàs de Pallars




Aquest municipi del Pallars Jussà que fins mitjan segle passat havia tingut una de les fires de bestiari de peu rodó més importants de Catalunya, des de fa uns anys malda per recordar de forma festiva aquest fet i ha anat recuperant elements d'aquest brillant passat històric. Així, va recuperar la figura de "lo Sobrany", la Mulassa de Salàs de Pallars, i també un parell de cavallets. Enguany fa un pas més i l'Ajuntament de la vila, amb la col·laboració de l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, s'ha decidit a organitzar i amb voluntat de continuïtat estable, la Mostra de Bestiari Festiu de Peu Rodó. Aquesta tindrà lloc el diumenge 10 de novembre.

Aquesta activitat és la 8a etapa de "El Passeig de les Bèsties Festives 2013" que coorganitza l'Agrupació junt amb alguna entitat de bestiari. En aquesta ocasió el coorganitzador és el mateix Ajuntament de Salàs de Pallars.




Tot i que no es descarta la incorporació d'alguna altra colla, les figures participants seran: Mulassa "lo Sobrany" i els Cavallets de Salàs de Pallars, Garot i Garotet de l'Arboç i els Cavallets Cotoners de Barcelona.

Programa de la IX Diada de Rememoració de la Fira de Salàs de Pallars.

Informació extreta de www.bestiari.cat

Comentaris

Laie ha dit…
Els grallers Els Passerells hi serem acompanyant al Garot i al Garotet!
Laie ha dit…
Després d'haver-hi anat per tocar, m'ha encantat la diada. Personalment no en coneixia massa cosa i m'ha agradat molt poder-ho descobrir. Per tant, entenc que la celebració de la diada és una bona activitat de difusió. N'he fet una entrada:
http://t.co/Z2v15YNrfE