Sant Cugat del Vallès recupera el Celler Cooperatiu de Cèsar Martinell




L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha rebut avui de mans del Ministeri de Foment l’acta d’entrega de les obres de rehabilitació del Celler Cooperatiu, un edifici modernista projectat l’any 1921 per l’arquitecte Cèsar Martinell i declarat Bé Cultural d’Interès Local per la Generalitat de Catalunya. Sant Cugat, per tant, ha recuperat per fi un dels seus edificis històrics més emblemàtics. 

Amb aquest tràmit administratiu s’ha tancat definitivament el procés de rehabilitació d’aquest edifici, que ha anat a càrrec del govern de l’Estat. Les obres van començar l’any 2003 i, després d’anys d’estar aturades, no s’han lliurat a l’Ajuntament –que n’és el propietari- fins avui. 

Les obres han tingut un cost de 493.381,52 euros i han servit per condicionar l’edifici com a equipament públic, reconstruir una de les seves torres (segons el disseny original de Cèsar Martinell), pavimentar el terra respectant i fent visibles les restes arqueològiques, adequar la plaça que ocupa el Celler i protegir el conjunt monumental amb una tanca perimetral. L’empresa Urcotex ha estat l’encarregada d’efectuar aquestes obres.  

"Avui és un dia molt important per Sant Cugat", ha dit l’alcaldessa, "perquè per fi recuperem un edifici que és testimoni del nostre importantíssim passat agrícola. El Celler ens fa recordar les nostres arrels com a poble i per tant forma part de la nostra identitat històrica". Mercè Conesa també ha celebrat que "la ciutat guanya un nou equipament cultural i social que podrà acollir actes de ciutat", tot i que ha lamentat que la rehabilitació hagi tingut "un perible excessivament llarg. Han passat massa anys"

El Celler Modernista, subseu del Museu de Sant Cugat 

Ara, una vegada rehabilitat l’edifici, l’Ajuntament l’adequarà com a subseu del Museu de Sant Cugat per tal de poder mostrar als ciutadans com funcionava i quin era el procés d’elaboració del vi. A la vegada, el Celler també serà un equipament municipal polivalent que podrà acollir actes culturals i ciutadans de petit i mitjà format, com per exemple recitals o concerts. 

Els treballs per adequar el Celler com a subseu del Museu, que ja tenen la seva corresponent partida pressupostària, començaran immediatament per tal que la ciutadania pugui gaudir d’aquest nou equipament el més aviat possible. L’alcaldessa ha avançat que "avanç de finals d’any esperem poder-lo mostrar ja a la ciutadania".

Notícia extreta de www.santcugat.cat

Imatge extreta de http://www.cugat.cat/

Comentaris