divendres, 18 d’octubre de 2013

La Passió de Cervera denuncia la reducció de l’ajuda rebuda de la Generalitat
El passat diumenge 6 d’octubre es van reunir de manera extraordinària la totalitat dels membres de l’Assemblea General del Patronat de la Passió de Cervera, màxim òrgan de govern de l’associació, per denunciar el profund malestar que ha ocasionat la miserable subvenció que els ha assignat la Generalitat per l’any 2013. Concretament, s’ha reduït un 50% respecte el 2012, passant dels 12.000 als 6.000 euros. 

La protesta es va materialitzar en un acte reivindicatiu protagonitzat per totes les persones vinculades a La Passió, que va consistir en el desplegament d’una pancarta a l’escenari del Gran Teatre que recordava que “+ PASSIÓ DE CERVERA = A + CULTURA”. El President de la Junta del Patronat, Xavier Cañabate, va reivindicar que “la ridícula subvenció que ens ha assignat aquest any el govern de la Generalitat posa en perill el futur de les representacions de La Passió de Cervera, la passió més antiga i amb més història que actualment es representa a Catalunya”. A més, tenint en compte que el 2012 va ser declarada Tresor del Patrimoni Cultural Immaterial de Catalunya i Andorra, no entenen la falta de consideració i de respecte que reben des de l’executiu català. 

La indignació dels manifestants es va incrementar substancialment quan van conèixer les xifres de les ajudes destinades a les passions d’Olesa i Esparraguerra, que són de 16.000 i 27.000 euros, respectivament. Consideren que la diferència abismal entre les contribucions que la Generalitat atorga a les principals passions catalanes, evidencia l’hegemonia d’un centralisme barceloní insultant i el menyspreu vers la cultura i les tradicions de les Terres de Lleida.

Informació extreta de http://www.somsegarra.cat/cultura/noticia/2079/la-passio-de-cervera-denuncia-la-reduccio-de-lajuda-rebuda-de-la-generalitat