El Cor Infantil Amics de la Unió ha estat el guanyador del concurs "Let the Peoples Sing" de la UER amb dos guardons




El Cor Infantil Amics de la Unió, presentat per Catalunya Música per participar al concurs de cors amateurs "Let the Peoples Sing" que organitza la Unió Europea de Radiodifusió (UER), ha estat el guanyador de la final del certamen i ha aconseguit el primer premi de la categoria cors infantils i joves (destinada a formacions corals on els seus cantaires no superin els 19 anys) i el premi absolut del certamen, la Silver Rose Bowl, que el converteix en la millor formació coral amateur d'Europa.

La final del concurs "Let the People Sing" es va celebrar aquest diumenge 13 d'octubre a Luxemburg i va ser transmesa en directe per Catalunya Música, la Temporada Euroràdio i també per streaming de vídeo gràcies a la Ràdio de Luxemburg. 

La transmissió de Catalunya Música es pot recuperar a www.catmusica.cat tot clicant aquí.

El concurs coral "Let the Peoples Sing" és un certamen enfocat a cors amateurs, que presenten els seus enregistraments radiofònics a través de les emissores membres de la Unió Europea de Radiodifusió. Enguany s'hi han presentat un total de 22 formacions corals a les tres categories del certamen (cors infantils i joves, cors adults i cors que interpreten un estil musical particular, com gospel, jazz o música tradicional) i que han estat proposades per emissores de ràdio d'arreu del món.

Catalunya Música (membre de la UER des del març del 2009) va presentar com a candidat, dins la categoria cors infantils i joves, el Cor Infantil Amics de la Unió. La formació granollerina que dirigeix Josep Vila i Jover va ser escollida pels membres del jurat internacional per passar a la final del concurs, juntament amb dos cors finalistes més (provinents d'Anglaterra i Luxemburg) en la seva categoria.

El Cor Infantil Amics de la Unió està considerat una de les formacions corals infantils de més qualitat i prestigi de Catalunya. Va néixer el 1996 dins de l'Escola de Música creada aquell mateix any dins de la Societat Coral Amics de la Unió de Granollers. El cor, format per 40 veus blanques d'entre 11 i 17 anys, està dirigit, des de la seva formació, per Josep Vila i Jover i interpreta obres de diferents períodes i estils, amb especial atenció a la música tradicional catalana i d'autor. Al llarg de la seva trajectòria ha actuat tant a Catalunya com a l'exterior, sempre amb crítiques molt favorables i ha enregistrat diversos discos. També ha estat guardonat amb prestigiosos premis en certàmens internacionals.

Des de la seva incorporació a la UER, Catalunya Música ja ha participat en diverses activitats, com el concurs "Let the Peoples Sing", el concurs "New Talent" (dedicat a promoure joves intèrprets) i la Temporada Euroràdio, on Catalunya Música ha ofert concerts en directe d'alt nivell, de les temporades del Gran Teatre del Liceu, el cicle Palau 100, la temporada de l'OBC i l'Orquestra de Cadaqués, entre d'altres.

Informació extreta de http://www.catmusica.cat/index_cm.htm

Comentaris