El Concurs7 de Torredembarra s'integra al Concurs de Castells de Tarragona




Aquest passat dimecres 25 de setembre els alcaldes de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el de Torredembarra, Daniel Masagué van acordar incloure el Concurs7 Vila de Torredembarra en el XXVè Concurs de Castells de Tarragona, de 2014. Enguany encara se celebrarà el Concurs7 aquest diumenge 6 d'octubre, de forma independent al Concurs de Tarragona. 

Així doncs, el 25è Concurs de Castells 2014 constarà de tres jornades. La primera tindrà lloc a la plaça del Castell de Torredembarra el diumenge 28 de setembre. La segona i tercera jornada tindran lloc a la Tàrraco Arena Plaça el dissabte 4 i el diumenge 5 d'octubre. Totes tres jornades compartiran classificació, taula de puntuacions, jurat, taula de premis, normes bàsiques, protocol de plaça i imatge gràfica. L'Ajuntament de Torredembarra i els Nois de la Torre, organitzadors fins ara del Concurs7, entraran a formar part dels òrgans de decisió i àmbits de treball organitzatius lligats al Concurs de Castells

Quines seran les colles participants? 

Les colles participaran en tres jornades diferents. El diumenge 5 d'octubre al matí actuaran les 12 primeres colles classificades en el Rànquing Estrella, el dissabte 4 d'octubre a la tarda ho faran les següents 18 colles més ben classificades en el Rànquing Estrella i el diumenge 28 de setembre ho faran les següents 12 colles classificades. 

Les colles s'escolliran amb el mateix sistema que els anys anteriors, segons la classificació de les agrupacions en el Rànquing Estrella, l'índex que puntua les actuacions realitzades per les colles setmanes rere setmanes. El Rànquing avaluarà les actuacions realitzades d'1 de setembre de 2013 a 31 d'agost de 2014. El Rànquing Estrella ja està actiu i és consultable, com és habitual, des de la pàgina web del Concurs, www.concursdecastells.cat

En el cas que alguna de les colles que formen part del Consell Municipal de Castells de Tarragona i la Colla Nois de la Torre no quedessin classificades, l'organització es reserva el dret de convidar-les, ampliant el nombre total de colles participants si és necessari. 

La primera setmana de setembre, després de rebre les confirmacions de les invitacions, l'organització confirmarà quines són les colles participants. El sorteig de l'ordre d'actuació i de col·locació a plaça tindrà lloc el dissabte 6 de setembre.


Comentaris