Correllengua 2013




Arriba el Correllengua 2013 a Cervera!

Un any més, el Centre Obrer Instructiu d’Unió Republicana organitza el Correllengua a Cervera com a reivindicació festiva i popular de la llengua, la cultura i la nació catalana.

Enguany, com a novetat, els actes es reparteixen durant dos dies, el divendres 11 i el dissabte 12 d’octubre: especialment, com ja portem fent en passades edicions, aprofitem la festivitat imposada del 12-O per organitzar els actes del Correllengua a la nostra ciutat i plantar cara així a les agressions de l’espanyolisme vers la nostra llengua i el nostre poble.

En aquest sentit, durant tots els actes disposarem de guardioles solidàries per tal de recaptar fons per a la caixa resistència de la vaga de docents a les Illes Balears.

Així doncs, els actes del Correllengua 2013 a Cervera començaran aquest divendres 11 a les 20h del vespre a la Sala Francesc Buireu, on hi haurà el passi del documental Llavors de llibertat, sobre la memòria dels militants històrics de l’independentisme català, amb la presència dels seus autors.

L’endemà, dissabte 12, els actes començaran a la tarda: a partir de les 17:30h hi hauran jocs i cucanyes per als més petits al Passeig de l’Estació, davant del Centre Obrer, a càrrec de l’Agrupament Escolta i Guia Coll de les Savines de Cervera. A continuació, llegirem el Manifest del Correllengua 2013 i hi haurà xocolata desfeta i melindros per tothom!

A les 19:30h del vespre, a la Sala Gran del 1r pis del Centre Obrer hi haurà una xerrada sobre l’experiència de la Korrika, la cursa itinerant que des del 1980 recorre els diversos pobles d’Euskal Herria en defensa de l’euskera i que va servir d’inspiració per a l’organització del Correllengua als Països Catalans. La xerrada anirà a càrrec de membres de l’associació AEK, responsable de la Korrika i dels cursos d’aprenentatge de la llengua basca.

A les 21:30h, al mateix Centre Obrer, organitzarem el tradicional Sopar Popular del Correllengua: caldrà apuntar-se prèviament (màxim fins dimecres 9 d’octubre) trucant al 619 88 91 23 o enviant un correu electrònic a centreobrer@mailxxi.com. El preu del sopar serà de 5€ per als socis del Centre Obrer i de 7€ per als no-socis.

Finalment, els actes del Correllengua 2013 a Cervera finalitzaran amb un concert al Pub Noctàmbul (Av. Catalunya, 84) a càrrec del grup Kinton Cloud.

Us hi esperem!

Per la llengua i la cultura dels Països Catalans, llarga vida al Correllengua!
 
Informació facilitada per centreobrer@mailxxi.com

Comentaris