dimarts, 1 d’octubre de 2013

'Calendari de Tradicions i Costums 2013': OCTUBRE.




A l'octubre arriben els primers freds, i si les pluges han estat generoses pot ser un bon moment per fer una escapada al bosc a buscar bolets. Rovellons, pinetells, llenegues, camagrocs, rossinyols, ceps o trompetes de la mort, són algunes de les varietats apreciades que aporten a la nostra cuina un sabor inconfusible i que es poden collir a bona part del país. 

I és que amb bolets es poden cuinar tota mena de plats tradicionals o fer noves propostes culinàries, ja sigui com a protagonistes o com a complement: sopes, truites, rostits, cuits a la brasa, o estofats.

Dates assenyalades:
  • 31 d'octubre: Nit dels Difunts. La Castanyada. Torrar castanyes, moniatos i fer panellets. Vi ranci, vi bo i moscatell.

Extret del 'Calendari de Tradicions i Costums 2013', editat per la Direcció General de Cultura Popular i Tradicional i Òmnium Cultural.