divendres, 6 de setembre de 2013

La Fundació Cases i Llebot presenta el volum d’inventari de patrimoni de Guissona

Coincidint amb els actes de festa major, la Sala de Plens de l’Ajuntament de Guissona ha reunit aquest matí prop d’un centenar de persones en l’acte de presentació del VII volum de l’inventari de patrimoni arqueològic, arquitectònic i artístic de la Segarra, dedicat al municipi. L’acte fou obert per Xavier Casoliva, alcalde de Guissona, i Jaume Moya, secretari de la Fundació Jordi Cases i Llebot, i va comptar amb la intervenció de Miquel Parramon, en representació del Consell Comarcal de la Segarra, i de Carme Diví, Josep Ros i David Castellana, de l’equip d’autors de l’obra.

Els intervinents han destacat que el treball té la triple vocació de mostrar la riquesa patrimonial de Guissona, conscienciar la població i les institucions de la conveniència de posar-ho en valor i servir de base per estudis d’investigació posteriors. El volum reuneix prop de dos-cents cinquanta elements inventariats, amb especial protagonisme de l’apartat arqueològic, i més de set-centes imatges en color, novetat important, ja que fins ara les fotografies havien aparegut sempre en blanc i negre. A l’acte també hi ha estat present el poeta i assagista Jordi Pàmias, autor del pròleg l’obra.

Per altra banda, la Fundació Jordi Cases i Llebot ha donat a conèixer que en l’actualitat estan treballant en l’inventari de patrimoni de Cervera i de Granyena, la publicació dels quals és el proper objectiu per avançar cap a la culminació d’un projecte que va iniciar-se l’any 1994 i que, a dia d’avui, ja contempla els municipis de Sanaüja, Torà, Ivorra, Massoteres, Estaràs, Torrefeta i Florejacs i Guissona.

Informació facilitada pel Jaume Moya, jaumemoya@equipjuridic.com