11 de setembre de 2013






Segueix el desenvolupament dels actes de la Diada Nacional de Catalunya 2013, i en especial de la Via Catalana, a través de la xarxa:
Imatge extreta de http://www.ara.cat/viacatalana/previsio-temps-Via-Catalana-insegur_0_988101442.html

Portada del diari 'Ara' del dimecres 11 de setembre de 2013

Comentaris

Bloc Lo Carranquer ha dit…
EL MANUAL D'INSTRUCCIONS DE LA VIA CATALANA

11 de setembre de 2013, 17:14 de la tarda. Aquest és el moment àlgid de la via catalana. La data i l'hora que tothom que hi pensa assistir té memoritzada al cap. Però com s'hi arribarà? Com es col·locaran centenars de milers de persones en el lloc correcte en el moment exacte? El dia ha estat planificat al minut pels organitzadors, l'Assemblea Nacional Catalana, i té una agenda farcida.

10 de setembre - La Via Catalana començarà a Lleida, amb una cursa de relleus la nit del dia 10.

Matí de la Diada - Autocars i caravanes de cotxes i motos sortiran de diversos punts del país. L'ANC recomana anar al tram on s'està inscrit per vies alternatives. Els peatges de l'AP-7 i la C-32 seran gratuïts des de la una del migdia i fins a les set de la tarda, si no hi ha una carretera altrenativa. L'ANC ha habilitat un mapa de tots els trams amb informació complementària, com per exemple aparcaments i lavabos.

15.00 h - A partir de les tres de la tarda de l'11 de Setembre es tallaran les carreteres per on passa la cadena humana.

16.00 h - A les 16 hores es començarà a formar la Via Catalana. L'Assemblea demana a tots els participants que arribin a lloc amb temps per poder tenir-la preparada. Hi haurà 5.000 voluntaris repartits per tot el territori per organitzar la cadena.

17.14 h - El moment àlgid. Tots els participants s'han de donar les mans i convertir-se en una baula més d'aquesta cadena simbòlica cap a la independència. Les campanes d'arreu del país repicaran alhora. Tindran un protagonisme especial les campanes de la Seu Vella de Lleida, per reconèixer aquesta demarcació, ja que no hi passa cap tram.

17.15 h - A la plaça Catalunya de Barcelona s'interpretarà "El cant dels ocells", la "9a simfonia" de Beethoven, símbol de la llibertat i himne d'Europa, i el "Cant de la senyera".

17.30 h - Comença l'acte polític descentralitzat, amb parlaments des d'Amposta (17.30 h), el Pertús (17.35 h) i Barcelona (17.45 h). L'ANC demana als assistents que portin una ràdio per poder seguir els discursos i "El cant dels segadors", i recorden que tota la informació estarà disponible a través de l'aplicació que s'ha creat expressament per la Via Catalana.

17.55 h - Cant conjunt d'"El cant dels segadors".

18.00 h - Final de la Via Catalana cap a la Independència.

La cadena humana quedarà per a la història de Catalunya, i perquè tothom en tingui un record l'Assemblea ha preparat una gigafoto dels 400 quilòmetres.

Extret de http://www.324.cat/noticia/2169554/catalunya/El-manual-dinstruccions-de-la-Via-Catalana
Bloc Lo Carranquer ha dit…
La Via Catalana quedarà immortalitzada en una gigafoto que retratarà els 400 quilòmetres

(...)
A partir de les tres de la tarda de l'11 de Setembre es tallaran les carreteres per on passa la cadena humana. L'ANC recomana anar al tram on s'està inscrit al matí i per vies alternatives. Si algú hi vol anar amb autocar, avisen que ja no n'hi ha cap de disponible en tot el país.

A les 16 hores es començarà a formar la Via Catalana. L'Assemblea demana a tots els participants que arribin abans per poder tenir-la preparada a les 17.14 hores, quan serà el moment àlgid i sonaran els campanars d'arreu del país. Es donarà especial èmfasi a les campanes de la Seu Vella de Lleida, per reconèixer aquesta demarcació, ja que no hi passa cap tram. L'acte polític de la mobilització serà descentralitzat, amb parlaments des d'Amposta, el Pertús i Barcelona.

L'ANC demana als assistents que portin UNA RÀDIO per poder seguir els discursos i "El cant dels segadors", i recorden que tota la informació estarà disponible a través de l'aplicació que s'ha creat expressament per la Via Catalana.

La cadena humana quedarà en la història de Catalunya, i perquè tothom en tingui un record l'Assemblea ha preparat una GIGAFOTO dels 400 quilòmetres.

Informació extreta de http://www.324.cat/noticia/2167924/catalunya/La-Via-Catalana-quedara-immortalitzada-en-una-gigafoto-que-retratara-els-400-quilometres