Titot: "I tenim un exèrcit... i els nostres soldats són mestres, actors, escriptors, científics, investigadors, i els milers de voluntaris de la cultura popular..."




El cantant de Brams, Francesc Ribera, conegut com a Titot, al Concert per la Llibertat, i abans d'interpretar el tema "Vull per a demà", va assegurar que els Països Catalans tenen "un exèrcit que es diu cultura i els seus soldats són metges, mestres, investigadors, escriptors...". A més, va afegir que aquest exèrcit està "a punt i armat" per fer de la "nació catalana una terra lliure".

Titot va recordar que fa 28 anys va assistir al concert de Lluís Llach al Camp Nou i que allà va conèixer un noi valencià que li va demanar que Catalunya no deixés que França i Espanya decidissin on començava i acabava la terra catalana. A més de reivindicar els Països Catalans, va carregar contra "els analfabets" que arreu d'Espanya menyspreen la llengua catalana, a més de recordar "els corruptes" que hi ha arreu d'Espanya. "Volem la independència per canviar-ho tot", va etzibar.




Heus ací el discurs íntegre de Titot:

"Jo era mot jovenet i vaig venir al concert que va fer Lluís Llach aquí al Camp Nou. Aquell dia vaig conèixer un noi del País Valencià que em va dir: 'No ens exclogueu del vostre somni. No podem permetre que Espanya i França decideixin quins són els límits de les terres catalanes.'

Fa cosa d'un mes, parlant a Mallorca amb un amic, em deia: 'Si podeu un estat, feu-lo, però feu-lo ample i llarg i deixeu les portes oberts. La llibertat no serà completa si no és lliure la nació completa.'

Una nació està per damunt de resultats electorals concrets, d'analfabets que legislen sobre la llengua i de partides de corruptes que saquegen el treball del poble. I la nostra nació, és la de Ramon Llull, la d'Ausiàs March, i va de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar.

I tenim un exèrcit. Un exèrcit que fa tres-cents anys que ens defensa i gràcies a ell no hem estat destruïts com a poble. I aquest exèrcit es diu cultura i els nostres soldats són mestres, actors, escriptors, científics, investigadors, i els milers de milicians voluntaris de la cultura popular de cada poble i cada barri. I aquest exèrcit està arreu, desplegat, a punt, i armat, arreu dels Països Catalans. I amb aquest exèrcit farem de la nostra nació una terra lliure!".


Text extret de http://www.ara.cat/politica/Titot-nostres-soldats-mestres-investigadors_0_946705603.html