Llibres: '100 GEGANTS. Petita guia de gegants de Catalunya', d'Heribert Masana




El proper dijous 25 de juliol es presentarà a Vilanova i la Geltrú '100 gegants', una petita guia de gegants de Catalunya, en total uns 100 -entre els que podem trobar, entre d'altres, els gegants del Pi, els gegants bojos de Solsona, els gegants nous de Berga, o els gegants vells de Cervera, en Guillem i l'Almodis-, amb textos de l'Heribert Masana i il·lustracions d'en JuanolO, i editada per l'editorial El Cep i la Nansa.




Aquesta petita guia només té la pretensió o intensió d'oferir un mostrari de diferents tipologies de gegants, un petit tast, sense mides, ni pesos..., i amb una total admiració per aquests personatges imaginaris i plens de rondalles.

Una guia infantil on trobareu 100 gegants de pobles, viles i ciutats de Catalunya, gegants més antics i de més nous, gegants guerrers, reis i feudals, moriscs, pagesos i pescadors, gegants d’oficis o senyors i hereus amb barret de copa o barretina i dames amb vestits arriats amb algun bandoler de trabuc. Tampoc ens hem oblidat dels gegants que representen les diferents parts del món. Trobareu també uns gegantons de mig cos força originals i tot un reguitzell de figures simbòliques i imaginàries. És més, fins i tot uns titellaires ens han descobert els gegants més petits del món...

Clica aquí per adquirir el llibre.


Informació facilitada per l'Heribert Masana, heribertsilvia@hotmail.com

Text en cursiva extret de http://www.elcepilanansa.com/colleccions/escrivanies/100-gegants/

Comentaris

Anònim ha dit…
La Editorial podria haver avisat de que sortien els nostres gegants en aquest llibre abans de publicar-lo, no?!

Geganter de Cervera
Almodis ha dit…
Sortir en una tria de 100 gegants és tot un honor. Felicitats per la publicació i per haver pensat en els gegants de Cervera.
Heribert Masana i Soler ha dit…
Hola cerverins!! Només dir-vos que estem molt contents de poder incloure a la guia els gegants de Cervera. Al geganter cerverí preocupat, només dir-li que els anònims que anem picant pedra cada dia, amb humilitat i treballant per la causa sense cobrar ni un duro (només faltaria) fa temps que Cervera i el seu moviment festiu estan en pura de mira nostra.No sé ben bé per quina raó havíem d'avisar..., no ho hem fet amb ningú.En aquesta vida cal una mica més de sorpresa, no? Salut i una abraçada als Carranquers!!