Márquez suma la segona victòria en MotoGP i pren el lideratge del Mundial




Marc Márquez ha aconseguit la segona victòria des que corre en la categoria reina aquest diumenge al Gran Premi d'Alemanya i, amb això, s'ha situat líder del campionat amb dos punts d'avantatge sobre Dani Pedrosa, que ha causat baixa i no ha puntuat, igual que Jorge Lorenzo i Andrea Iannone. D'aquesta manera, Sachsenring ha viscut una jornada completa de triomfs catalans.

Al pilot de Cervera se li dóna especialment bé el circuit alemany, on les seves quatre últimes aparicions es compten per victòries: el 2010 en 125 cc., el 2011 i el 2012 en Moto2 i ara en MotoGP.

En la sortida, Márquez s'ha vist sorprès per l'arrencada fulgurant de Valentino Rossi, a la qual s'ha sumat Stefan Bradl. Tots dos tenien clar que el d'Honda era el pilot a batre i que els calia trencar-li el ritme d'inici.

Amb aquest escenari, el català ha decidit prendre's les primeres voltes amb calma i fins i tot s'ha vist superat per un excel·lent Aleix Espargaró, que l'ha relegat a la cinquena posició. De tota manera, no ha trigat a reaccionar i, passades dues voltes, la cursa s'ha convertit en un duel interessant a quatre bandes entre ell mateix, Rossi, Bradl i Cal Crutchlow.

Un canvi de ritme a partir del novè gir ha permès Márquez començar a conseguir voltes ràpides i superar rivals, fins a situar-se líder, amb un segon d'anvantage, quan encara en quedaven vint.

Per darrere, la lluita ha quedat entre Rossi i Crutchlow, que s'ha començat a resoldre a favor del britànic a partir de l'equador de la cursa. Bradl, que corria a casa, no ha pogut seguir el ritme i s'ha quedat sense podi. A última hora, fins i tot ha hagut de sentir l'amenaça d'Álvaro Bautista, cinquè a la meta.

Aleix Espargaró, el millor en CRT, tot i haver fet una primera meitat de cursa de molt mèrit, ha hagut d'anar cedint als atacs de les motos oficials més potents i al final ha arribat en la vuitena posició. Héctor Barberà ha estat onzè.

Imatge extreta de http://www.motogp.com/es/photos/latest+photos#MotoGP-Sachsenring-RAC-554773

Informació extreta de http://www.324.cat/esports/

Comentaris