L'atzar tria el cartell de l'Aquelarre




Alba Cuñé, dissenyadora de l'escenografia i vestuari de l'espectacle de la festa, crea el cartell del XXXVI Aquelarre.

El cartell de l’Aquelarre ja ha vist la llum. Enguany amb un vermell intens, dóna el tret de sortida a la festa del foc, l'esoterisme, el teatre i la música. Tot i que encara falten algunes setmanes per la celebració, la publicació del cartell marca un punt d'inflexió en el procés d'organització de la festa, amb el treball ja molt més avançat.

Tal i com ens explica l’Alba Cuñé, el procés de creació del cartell ha estat en base a la feina que s'està fent sobre l'espectacle. Una relació directa que entreveu la importància de la feminitat i la presència de la bruixa contemporània, com a paper fonamental per a l'aparició del Gran Boc.

En un primer moment es treballà sobre una fotografia del tercer acte de l'Aquelarre del 2011, tot manipulant-la a nivell pictòric, jugant amb les textures, l'aigua i el fum que aportava la pròpia fotografia. Tot treballant la imatge, en van sorgir un parell de personatges amb traces de dimonis. “Va ser l'atzar”, afirma Cuñé, “aquests personatges, per si sols, ja donaven molt de joc, i representen millor l'estètica de l'espectacle”. Més tard, en el procés de maquetació, aquestes dues formes (cosa de la informàtica) es van “descarregar” per separat de l'arxiu digital, i es van realitzar unes propostes de les figures de forma independent. Així doncs, partint d'una imatge real amb presència del Mascle Cabró i després d'estudiar vàries opcions, es decantà per extreure'n aquests dos personatges. Aquests havien de ser els únics protagonistes de cartell. 

Font: www.aquelarre.cat

Comentaris

magenta intens ha dit…
Malgrat tots els problemes d'enfoc, plànols i il·luminació del cartell de l'any passat, m'agradava bastant més que aquest.
Qüestió de gustos.
Anònim ha dit…
Però no s'havia de seguir una línia de treball on el de l'any passat era el primer d'una sèrie? No ho feien el Miret, Badia i Porredon? No entenc res...
I la presentació del cartell? El penjem a les xarxes socials i ja està?
Em fa l'efecte que sempre veig els mateixos fent-ho tot...i que cada any s'improvitzen massa coses. A mi m'agradava més l'Aquelarre del segle XX, amb concurs de cartells on els joves i no tan joves podien demostrar el seu potencial i de pas guanyar uns calers.
Aquelarrero ha dit…
Deu ser cosa de la nova gerència...
Anònim ha dit…
el segle xxI comporta poca democracia i molt escollir a dit! esperem que la festa no s. en resenti!
Anònim ha dit…
És un homenatge a qui deia que un cartell l'has de veure passant en cotxe...
Anònim ha dit…
Improvització, improvització i improvització!! Aquest cartell és la manifestació clara de la improvització constant, any rera any, de l'aquelarre. Com a tal, també s'ha de cercar solucions improvisades de darrera hora i, per tant, les solucions recauen sobre els que troben solucions a tot... Sort, segons paraules ficticies de la megatotpoderosaimaiprouvaloradabonet, que l'ha fet una dona!
Anònim ha dit…
Com ja s'ha dit, apostaria directament pel concurs de cartells o, si voleu, un concurs de projectes a més llarg plaç per tenir una línia de treball coherent lligat a la direcció de la festa... Realment seria així si hi hagués un equip sòlit i solvent al davant de tot. Fa falta l'experiència dels de sempre barrejada amb les idees fresques dels mes joves i, segons el meu parer, crear una mena de "llibre d'estil i intencions" per consolidar aspectes inviolables de la festa.
Univers Cervera ha dit…
Aprofitant l'avinentesa aquesta notícia pot servir per crear un eslògan per Cervera, concurs que per cert "nunca mas se supo"...
-A Cervera cada any improvitzem amb més il·lusió!!-
Sona com el cul però ens fa justícia com a organitzadors. Deu ser que l'arcalde no té temps de preparar l'aquelarre del segle XXI o potser ara trova més motivador el projecte de la plaça universitat.
Que vinguin els de Sense Ficció a fer-nos un reportatge i que n'aprenguin a fer les coses a última hora!!
Anònim ha dit…
No entenc que si el cartell és fruit de l'atzar, hi hagi una autoria...
els cartells del Ton molaven més! ha dit…
El cartell de la trobada de diables de la Segarra,d'on mil voltes a aquest cartell....a més estaria bé donar "bola" a altra gent per qué fes el cartell de l'aquelarre,ultimament en els ultims aquelarres els que remenent les cireres (i cobren) sempre són els mateixos...gent nova,aire fresc!
Núria T. ha dit…
Per gustos, els colors. Jo també aposto o bé per la continuïtat dels dos últims cartells de les edicions passades o bé retornar al concurs. Potser hi ha gent que el volia fer i no ha tingut la oportunitat.
el reporter tribulete ha dit…
Estem davant un clar exemple, dels molts que podem trobar arreu, d'un artista volen fer de dissenyador. Així que el resultat acaba sent un cartell "pictòric", sense grafisme. Els que diuen de tornar al concurs crec que s'equivoquen, doncs els resultats poden ser encara pitjors: gent sense cap mena de criteri artístic ni de composició volent ser dissenyadors... i valorats per un jurat encara més negat en la matèria! Donat l'impacte mediàtic i de promoció cap a l'exterior que ha anat adquirint la festa, no estaria malament donar la responsabilitat de la comunicació (tota, no només el cartell) a personal qualificat que sàpiga treure-li suc a un tema tant potent con l'Aquelarre.
Joan Ninot ha dit…
Doncs jo crec que ser el creador o creadora del cartell d’aquelarre s’està convertint en una professió de risc.
Perdoneu però algú ho havia de dir.
el carnicer de Tucson ha dit…
I encara ens queda per veure el cartell de l'Aquelarret...
Ja l'espero amb candeletes!
Anònim ha dit…
l'any pasat ens treuen el mascle cabró i ens el canvien per una "titella" aquest any el cartell em recorde algun personatge de la revista "el jueves". El proper que ens espera.....? (potser res?)
Anònim ha dit…
L'any passat no hi havia mascle cabró? N'estàs segur? L'hauria de buscar per assegurar-ho, però diria que hi era i que va ser motiu de molts comentaris aqui.

A mi aquest em recorda als aquelarres del segle passat. Jo no hi entenc, a mi m'agrada, però sempre m'ha semblat milllor un dibuix que una fotografia.

Els que parleu d'improvització, com n'esteu tan segurs? Aquestes coses jo no les se veure mirant un cartell.
Anònim ha dit…
Aquí falta una revolució dels qui fan possible l'Aquelarre...

Retornem la festa al poble i per el poble!





Anònim ha dit…
Com que ara no hi ha cap reglament de l'Aquelarre, sembla que tot val.
Hi hauran encara més canvis ?
Anònim ha dit…
En petit m'ha semblat un gelat de maduixa i nata. De gran m'ha deixat fred sense refrescar-me.
Enric56 ha dit…
Es caprichoso el azar
Serrat&Sabina
http://www.youtube.com/watch?v=U0nf38ciCR4

Fue sin querer...
Es caprichoso el azar.
No te busqué,
ni me viniste a buscar.