El Correllengua 2013 ja camina!




Aquest passat dissabte 13 de juliol es va donar per encetada la temporada del Correllengua 2013. Roda de Ter va ser l'escenari perfecte dels actes d'inici, amb una molt bona assistència de públic que es va anar concentrant a les diferents activitats programades durant tota la jornada.

Al matí, els visitants desplaçats des de diferents parts del Principat van poder gaudir de la passejada literària, que va recórrer diferents espais relacionats amb la vida i obra de Miquel Martí i Pol, el poeta recordat en aquesta edició del Correllengua. Després de dinar, l'activitat es va desplaçar al teatre Eliseu on s'hi va celebrar la 3a edició del Concurs de Llengua, amb la participació de nou parelles que van poder demostrar les seves habilitats i coneixement sobre llengua i cultura del país. En acabar, la comitiva es va concentrar a la plaça Major on van esdevenir-se els actes més solemnes. Després de la benvinguda del Sr. alcalde, Jordi Serra, es va donar pas a un brillant parlament de Josep Maria Terricabras, el filòsof gironí i autor del Manifest del Correllengua 2013. Terricabres amb la seva hàbil paraula va anar desmuntant els arguments de tots aquells que ataquen la llengua sense miraments i d'aquells que dubten del procés pel dret a decidir. Posteriorment, es va fer lectura del Manifest i Pep Ribas, president de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana (CAL) va lliurar en nom de l'entitat una placa commemorativa de l'acte a la viuda de Miquel Martí i Pol, Montserrat Sans. Els actes a la plaça es van cloure amb l'espectacle poèticomusical "Reconeixença" de record al poeta, amb Jaume Calatayud i Vicente Monera.

Finalment, ja a la nit, La carpa va concentrar els actes més festius. Després d'un sopar popular i una quina, prop d'un miler de persones es van aplegar als concerts de Miquel del Roig i Deskarats fins ben entrada la matinada.

Des del dia 13 de juliol, el Correllengua 2013 ja és una realitat un any més. Fins al proper 9 de novembre, quan es clouran els actes a Perpinyà, desenes de viles, barris i ciutats de la nació viuran amb força la festa major de la llengua i la cultura.

Per a més informació del Correllengua 2013 clica aquí.



Informació extreta de http://www.cal.cat/
 

Comentaris