dilluns, 1 de juliol de 2013

'Calendari de Tradicions i Costums 2013': JULIOL.




Amb l'arribada del juliol els termòmetres s'enfilen i, fugint de la calor, qui més qui menys busca l'ombra i l'aigua per refrescar-se. L'estiu convida a buscar plats més lleugers, més digestius, com el peix fresc cuinat a la brasa.

La platja pot ser un bon lloc per organitzar sardinades populars, una bona excusa per retrobar-se amb amics i veïns, fer petar la xerrada i assaborir una menja marinera. Vora el mar, quan el sol ja va de baixa, aquest peix blau combina molt bé amb amanides i pa amb tomàquet, tot regat amb un vi blanc fresquet.

Dates assenyalades:
  • 16 de juliol: Festa patronal de la Mare de Déu del Carme. Processons marineres. Sardinades.
  • 21 de juliol: Trobada catalanista de l'Aplec del Pi de les Tres Branques.

Extret del 'Calendari de Tradicions i Costums 2013', editat per la Direcció General de Cultura Popular i Tradicional i Òmnium Cultural.