La revista 'Gegants' inicia una nova etapa




En el moment d’escriure aquestes línies la revista GEGANTS està a l’impremta. Es tracta del número 101 i a partir del qual comença una nova etapa de la nostra publicació. Des de la Comissió Revista es va creure que amb el número 100 es tancava un cicle i que a partir d’aleshores s’endegava una nova etapa en la que primerament es volia canviar la imatge visual de la revista amb un nou disseny i paulatinament s’anirien fent canvis en els seus continguts, però sempre tenint com a nord la qualitat dels seus reportatges. 

En aquest número hi podrem trobar articles prou interessants com poden ser la celebració dels 25 Anys d’en Treball i Cultura, la situació del conveni amb Estrella Damm, un magnífic article sobre el Premi Santa Cecília de música per a gralla, un altre que tracta de l’Assemblea General de l’Agrupació, també podrem trobar un reportatge de l’Abel Plana sobre l’Esperit del Nadal. Un dels col.laboradors de la Revista, Jordi Miralles, ens porta amb el seu reportatge cap a Andorra amb un magnífic escrit sobre l’Adéu dels Gegants d’En Camp i benvinguts els Arlequins de Canillo. El “Sense fronteres” ens porta a conèixer als Gegants d’Añorga. Aquesta vegada el “Pa amb tomàquet” està dedicat a un personatge emblemàtic del món dels gegants i que va dissenyar en Treball i Cultura; ens referim a Griselda Karsunke. També l’Eloi Miralles ens fa viatjar cap a Flandes amb el seu reportatge… 

En fi, és un número en el que hi podrem trobar altres col.laboracions, com la inestimable de Jan Grau i els seus Expedients G amb un nou format visual i d’altres, ja habituals. 

Creiem que amb aquesta nova etapa comença un nou camí d’aquesta publicació en la que tota la Directiva de l’Agrupació i la Comissió Revista hi posa tot l’interès perquè continui sent el referent trimestral de l’imatgeria festiva i de la cultura popular del nostre país. 

Aquest número 101 arribarà properament a tots els socis de l’Agrupació, subscriptors, biblioteques i entitats del nostre país. 

Text de Santi Riba, extret de http://www.gegants.cat/2013/06/06/revista-gegants-101/

Comentaris