dimecres, 8 de maig de 2013

Més expositors i activitats a la 69a Fira de Sant Isidre de Cervera · La Fira del Pa 2013Els actes de la Fira de Sant Isidre de Cervera, que se celebraran entre els dies 13 i 19 de maig, augmenten en qualitat i quantitat gràcies a les aportacions dels municipis de la comarca convidats al certamen (Sant Guim de Freixenet, Sant Guim de la Plana, Montornès, Torrefeta i Florejacs) i el nucli agregat de Vergós, i la participació de les entitats locals.

Pel que fa al nombre d’expositors, enguany 64 han confirmat la seva presència, mentre que l’edició anterior eren una quarantena.

El pressupost de la Fira és d’uns 40.000 euros, com la passada edició.

L’Espai Pobles convida quatre municipis de la comarca i un nucli agregat de Cervera a exposar la seva cultura, patrimoni, oferta turística, etc. A més, Guissona enguany repeteix la presentació del Mercat Romà de Iesso, que se celebra al juliol, dins els actes de la Fira de Cervera.

La 2a Fira del Pa, organitzada amb la col·laboració del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, dóna continuïtat a l’exposició de pans del món i presenta diverses novetats com tallers de pa per a les escoles, un taller professional, el tast de pa del Solsonès amb oli Gomà de Cervera i la presentació de la nova coca de l’Aquelarre.

La Fira de Sant Isidre enguany realitzarà un recompte dels visitants, mitjançant una empresa especialitzada, que presentarà un estudi objectiu que permetrà valorar l’impacte econòmic del certamen.

Una altra novetat és l’espai dedicat a la promoció del turisme a Cervera i a entitats culturals locals, que exposaran les seves activitats.
La primera edició del Shopping Night a Cervera, organitzada per l’Associació de Comerciants, preveu que 15 establiments obrin el dissabte 18 de maig, de 21 a 24 hores, oferint activitats diverses. De manera paral·lela, Fondistes Cervera organitzen la 1a Milla nocturna popular a la ciutat.


Informació extreta de la pàgina web de la Paeria de Cervera, www.cerverapaeria.cat