dijous, 9 de maig de 2013

Festa de la Colla 2013. 31 de maig i 1 de juny de 2013
Els propers 31 de maig i 1 de juny els carrers de Cervera s'ompliran de gent, de cultura popular i de tradició perquè arriba una nova edició de la Festa de la Colla dels Diables de Cervera Carranquers!

Començarem el divendres al vespre amb una xerrada que porta per títol "De Festa Major!", que pretén posar en context el procés de transformació d'algunes festes majors pròximes a Cervera: el Tradi-Sió d’Agramunt, la Festa Major de maig de Tàrrega, Sant Bartomeu, la Festa Major d’Igualada i també la del Sant Crist de Cervera. Hi intervindran Ramon Fontova, Albert Fitó, Daniel Vilarrúbias i Carles Sala. Aquest acte tindrà lloc a partir de les 9 del vespre a l'Església de Sant Joan Degollat i a l'acabar hi haurà entrepans i begudes per tothom amb l'ambientació del grup d'acordionistes Manxacontents.

El dissabte al matí farem el tradicional Toc de Vermut. Hi participaran grups de grallers de la comarca i el bestiari de la Colla. L'hora d'inici serà a les 11.00h del matí des de la Casa dels Diables de Cervera (carrer Major, 79). Aquest any, com a novetat, al finalitzar el Toc de Vermut, hem preparat un Concurs de grallers a la Plaça Major tot gaudint d'un bon vermut. Tots aquells que hi estigueu interessats, podeu apuntar-vos a aquesta adreça electrònica: festadelacolla2013@gmail.com. A la pàgina web de la festa hi trobareu les bases d'aquest concurs. Animeu-vos! El jurat del concurs estarà format pels professors de l'EMTC (Espai de Música Tradicional de Cervera) i el grup guanyador rebrà un pernil i serà l'encarregat d'obrir el concert de la nit amb la peça de música que haurà interpretat!

I a la tarda arribarà la cercavila que, com cada any sortirà des de la Universitat a partir de les 18:30h i recorrerà els carrers cèntrics de Cervera fins arribar a la Plaça Major. A la cercavila hi participaran les entitats de cultura popular de la ciutat i aquest any, el grup que hem invitat són els bastoners de Sedó, col·lectiu recent estrenat. A l'arribar a la Plaça Major tindran lloc els lluïments de cada grup i a més a més el Ball de Diables, que aquest any anirà a càrrec de la Colla Infantil en motiu del seu 10è aniversari, el Ball de lo Carranco Bilandó i el Ball de la Polla.

A partir de les vuit de la tarda tenim previst que comenci el Ball Parlat, el plat fort de la tarda, el moment en què damunt de l'escenari s'enfronta Llucifer amb tot el seu exèrcit de diables amb l'Astarot com a capdavanter, contra l'Arcàngel Sant Miquel. Veurem qui guanya aquest any!

Tot això no es pot acabar de cap altra manera que amb un bon sopar popular a la Plaça Major. Tots aquells qui vulgueu venir a sopar ho podeu comunicar al nostre telèfon de la Colla (620 235 027) o bé al correu electrònic (carranquers@gmail.com). Després de sopar arriba el torn de la música i de ballar, aquest any amb els Sound de Sekà, els Tamborinu So Obstinat i acabarem fent gresca catalana i si el cos aguanta, algun que altre garrotín.

Si vols saber més coses de la Festa de la Colla d'aquest any: http://festadelacolla2013.wordpress.com/

Aquest any, a més, tindrem un estand durant el cap de setmana de la Fira de Sant Isidre dins els patis de la Universitat, on presentarem entre altres, el cartell del Ball Parlat, i us presentarem les festes que celebrarem durant aquest any: els actes commemoratius del 10è aniversari de la Colla Infantil, el 5è aniversari de la Tarasca i la 5a edició de la Trobada de Colles de Diables de la Segarra Històrica. Allà també podreu adquirir els vostres tiquets pel sopar. Afanyeu-vos que les places són limitades!

Ja veieu que se'ns presenta un any bastant ple d'actes. Us hi esperem a tots! Salut i cultura popular!

Comissió organitzadora de la Festa de la Colla 2013 dels Diables de Cervera Carranquers